AKTUALIZÁCIA: Koalícia sa zatiaľ nedohodla na forme lockdownu!

NETKY.SK • 7 December 2021, 12:09 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Koalícia sa zatiaľ nedohodla na forme lockdownu!

BRATISLAVA - Šéfka poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita Anna Zemanová dúfa, že sa koalícia dohodne. No zatiaľ sa tak nestalo. Lídri koaličných strán sa stretli dnes ráno, majú smerovať ku kompromisom, no tie nie sú definitívne. Rokovať sa zrejme bude až do stredajšieho zasadnutia vlády, na ktorom by mali odobriť pokračovanie opatrení.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 7. decembra 13:15

"Dnes ráno mali stretnutie lídri, mám pocit, že to smeruje ku kompromisom, tie však nie sú uzavreté ani definitívne," povedala novinárom šéfka parlamentného zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková. Viac nechcela konkretizovať, aby podľa svojich slov nepokazila prípadný kompromis. Všetko sa podľa nej rozhodne v stredu na vláde.

 

img

 

V koalícii zatiaľ nie je definitívna dohoda

Poslanec a podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga tvrdí, že koalícia je blízko k dobrej dohode všetkých štyroch strán. "Myslím si, že sa podarila veľmi dobrá dohoda. Ešte je potrebné dotiahnuť niektoré detaily, rokovania budú pokračovať. Verím, že dnes popoludní alebo zajtra premiér s lídrami oznámi túto dohodu," skonštatoval. Bude to podľa neho "k spokojnosti aj epidemiológov, aj občanov".

 

img

 

"Stále rokujeme, nič nie je uzavreté, nechcem dávať čiastkové informácie," povedal novinárom predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš. Verí, že koalícia dospeje k rozumnému kompromisu. Cieľom je podľa neho očkovanie a to, aby bola ohrozená skupina vo veku 60 rokov a vyššie čo najviac zaočkovaná.

 

img

 

Šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský potvrdil, že v pondelok (6. 12.) na koaličnej rade sa k dohode o lockdowne nedospelo. "Predpokladám, že do zasadnutia vlády sa rokovania ukončia. Dohoda nejaká bude musieť byť, pretože sa končí dvojtýždňový lockdown," uviedol pred novinármi.

 

img

 

Pôvodná správa

Ambíciou SaS je uvoľnenie opatrení pre očkovaných a motivácia k očkovaniu. Podľa poslankyne je na jednej strane veľmi dôležitá epidemická situácia, ale "počúvame aj ľudí v prevádzkach, živnostníkov, ktorí sú už na kraji priepasti a musíme pamätať na ochranu týchto ľudí“.

 

img

Podporí SaS predĺženie lockdownu len vtedy, keď budú zvýhodnení očkovaní? Zemanová odvetila, že „bude rozhodnuté na vláde“. Za predčasné považuje hovoriť, či sa zakáže cestovanie cez Vianoce k známym alebo do lyžiarskych stredísk. "Bude to závisieť aj od toho, ako sa budú ľudia zodpovedne správať. Chcela by som ľudí poprosiť, vírus sa šíri osobným kontaktom najmä so staršími ľuďmi, ktorí nie sú zaočkovaní,“ povedala. Ďalej sa na ľudí obrátila s prosbou, že „ak sa chceme vrátiť do normálnejšieho života“, aby sa dali zaočkovať.
 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Koaličná rada dnes bude hovoriť o lockdowne. Podarí sa uvoľniť opatrenia?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona