Slováci sa pripravujú na Nemecký pohár, predstavia sa mladí hráči

NETKY.SK • 5 November 2019, 09:19 • 2 min
Slováci sa pripravujú na Nemecký pohár, predstavia sa mladí hráči

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia odštartuje sezónu tradične na turnaji o Nemecký pohár. Generálny manažér Miroslav Šatan a hlavný tréner Craig Ramsay nominovali na podujatie do Krefeldu 23 hráčov vrátane troch debutantov. Tesne pred pondelňajším zrazom národného tímu museli vyriešiť viacero ospravedlneniek a urobili až sedem vynútených zmien.

slovakia

left justify in out

"Na zložení mužstva sme pracovali ešte v nedeľu do noci, ale sme radi, že sa to takto utriaslo. Máme dosť mladé mužstvo. Veľa hráčov dostane šancu, aby nahradili skúsenejších reprezentantov a zároveň majú možnosť zaujať trénerov. Počas sezóny máme viacero turnajov, takže každý, koho chceme vidieť, dostane šancu. Preto pre nás viacero zmien nepredstavuje závažný problém," zhodnotil Šatan.

 

img


Nahustený program v európskych súťažiach sa podpísali na stave hráčov. Zranenia či menšie zdravotné problémy vyradili z hry Vojtecha Zeleňáka, Mária Grmana, Marcela Haščáka, Michala Chovana, Patrika Rybára, Adama Lapšanského a Dávida Šoltésa. "Hráči to majú ťažké. V úvode sezóny odohrajú veľa zápasov a sú vystavení hrozbe zranení. Navyše, ak niekto nie je v stopercentnom stave, je preňho náročné odohrať tri zápasy za štyri dni. Máme tu však viacerých hráčov, ktorým sme chceli dať šancu a sme radi, že ich uvidíme v akcii," povedal Ramsay.

Kanadský kouč si chcel vyskúšať aj ďalších hráčov, ktorí sa vôbec neocitli v pôvodnej ani zmenenej nominácii. Jedným z nich je Pavol Skalický, aktuálne štvrtý najproduktívnejší hráč českej najvyššej súťaže. "Rozprávali sme sa s ním a necítil sa dobre, preto nemohol prísť," uviedol 68-ročný lodivod, ktorý sa naopak teší na trojicu nováčikov - Andreja Kollára mladšieho, Petra Šišovského a Jakuba Sukeľa. "V minulosti sme otestovali viacero nových hráčov a mali sme s tým dobré skúsenosti. Je možné, že spočiatku budú nervózni, ale očakávam od nich tvrdú prácu a stopercentné nasadenie. Podstatné je, aby išli naplno v tréningoch aj zápasoch a bojovali o svoje miesto," doplnil Ramsay.

 

img

Slováci odcestujú do dejiska turnaja v stredu. V Krefelde ich od štvrtka do nedele čakajú tri zápasy. Postupne si zmerajú sily so Švajčiarmi, olympijským výberom Ruska a domácimi Nemcami. Jedným z ťahúňov mužstva by mohol byť útočník švédskeho Leksandu Marek Hrivík, ktorý sa vracia do národného tímu po dlhšej odmlke. "Som naňho zvedavý, v ostatných rokoch v reprezentácii chýbal. V minulej sezóne sme ho chceli vidieť, ale limitovali ho zranenia. Verím, že si najcennejší dres oblečie s chuťou a ukáže svoju kvalitu," uzavrel Šatan.

 

V nominácii figuruje dovedna 23 hráčov - dvaja brankári, ôsmi obrancovia a trinásti útočníci. V tíme je 9 legionárov z Česka, po jednom zo Švédska, Fínska a Ruska. Zostávajúcich 11 hokejistov pôsobí v najvyššej slovenskej súťaži. Slováci absolvujú na zraze v Bratislave dve tréningové jednotky a v stredu sa presunú do Krefeldu.

Na podujatí v Nemecku budú trénerovi Ramsaymu pomáhať v pozícii asistentov Ján Pardavý z Trenčína a Andrej Podkonický zo Zvolena. "Minuloročný Nemecký pohár bola výborná skúsenosť. Keď mi zavolal Miro Šatan a spýtal sa, či by som naň šiel aj teraz, povedal som jednoznačné áno. Potešilo ma, že Craig si na mňa spomenul a opäť ma prizval na pomoc. Dostal som ďalšiu príležitosť stráviť týždeň v reprezentácii a spolu s Andrejom Podkonickým nasať atmosféru na najvyššej úrovni,“ uviedol Pardavý pre hockeyslovakia.sk.

 

img

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na turnaj o Nemecký pohár v Krefelde:
Brankári: Andrej Košarišťan (HC Košice), Denis Godla (Rytíři Kladno/ČR)
Obrancovia: Marek Ďaloga (Sparta Praha/ČR), Peter Čerešňák (HC Plzeň/ČR), Patrik Koch (HC Košice), Mislav Rosandič (Hradec Králové/ČR), Martin Štajnoch (HC Slovan Bratislava), Peter Trška, Martin Bodák (obaja Vítkovice/ČR), Martin Chovan (HC 07 WPC Koliba Detva)
Útočníci: Marek Hrivík (Leksand IF/Švéd.), Dávid Gríger (Karlove Vary/ČR), Andrej Kollár, Samuel Buček (obaja HK Nitra), Filip Krivošík (HPK Hämmenlinna/Fín.), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja Sparta Praha/ČR), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/Rus.), Mário Lunter (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Jakub Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava), Peter Šišovský, Peter Zuzin (obaja HC 07 WPC Koliba Detva)

Program turnaja o Nemecký pohár 2019 v Krefelde:
štvrtok 7. novembra: Slovensko - Švajčiarsko (16.15), Nemecko - Rusko olympionici (19.45)
sobota 9. novembra: Nemecko - Švajčiarsko (13.00), Rusko olympionici - Slovensko (16.30)
nedeľa 10. novembra: Švajčiarsko - Rusko olympionici (11.00), Nemecko - Slovensko (14.30)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies