Reakcie na Ficove reči o Plačkovej, politikoch a drogách: Poslanec Fico sa zrejme zasekol v čase!

NETKY.SK • 7 Október 2021, 08:59 • 2 min
Reakcie na Ficove reči o Plačkovej, politikoch a drogách: Poslanec Fico sa zrejme zasekol v čase!

Robert Fico na včerajšej tlačovej besede vyjadril pochybnosti v súvislosti s prípadom Zuzany Strausz Plačkovej. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic by mal podľa neho vysvetliť, prečo prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry stiahol sťažnosť proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu o tom, že do väzby nezobral influencerku Zuzanu Strausz Plačkovú ani jej manžela Reného Strausza. Prokuratúra i politici reagovali. V niektorých prípadoch celkom vtipne!

slovakia

left justify in out

img

 

Úrad špeciálnej prokuratúry uviedol v reakcii  že podľa uznesenia o vznesení obvinenia táto zločinecká skupina páchala drogovú trestnú činnosť od roku 2012. "Trestné stíhanie v danej veci sa začalo až na jeseň 2020. Je zarážajúce, že táto zločinecká skupina pôsobila bez povšimnutia zo strany orgánov polície od roku 2012 do roku 2020. Z dôvodu zachovania potrebnej miery zdržanlivosti však nebudeme verejne špekulovať o dôvodoch, pre ktoré nebola táto zločinecká skupina v období rokov 2012 - 2020 rozpracovaná," skonštatoval pre TASR hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

 

Súvisiaci článok: Robert Fico: Komu dodávala Plačková kokaín, keď si vyjednala slobodu?!

 

Deklaruje, že pri vedených trestných stíhaniach postupuje razantne voči všetkým podozrivým a obvineným osobám, a to bez ohľadu na ich spoločenské postavenie či politické preferencie. "Zároveň však musíme postupovať zákonne a v rámci aktuálnej dôkaznej situácie. Rovnako tak ÚŠP bude postupovať aj v tomto prípade," dodal Skladan.

 

Zopakoval stanovisko úradu z utorka 5.10., v ktorom informuje, že prokurátor sa po analýze trestnej veci stotožnil s názorom sudcu pre prípravné konanie. "O sťažnosti ďalších šiestich obvinených, ktorí boli vzatí do väzby, rozhodne Najvyšší súd. O sťažnosti obvinených voči uzneseniu o vznesení obvinenia doposiaľ rozhodnuté nebolo. V uvedenej trestnej veci je naďalej obvinených 15 osôb. Bližšie informácie nemôže Úrad špeciálnej prokuratúry v súčasnosti poskytnúť." 

 

Prokuratúra vysvetľuje stiahnutie sťažnosti na Plačkovú takto: "Po analýze trestnej veci sa stotožnil s názorom sudcu pre prípravné konanie.“ OĽaNO v reakcii pripomenulo, že z obvinenia vyplýva, že dílerstvo mali páchať od roku 2012, teda na začiatku druhej Ficovej vlády, ktorej členovia boli Počiatek či Kaliňák.

 

 

"Hovorí sa, že Robert Fico bol dlho ‚na koni‘ a z jeho dnešnej podráždenej tlačovky sa zdá, že klientom pani Plačkovej bol niekto iný,“ dodalo OĽaNO. 

 

Fico vyhlásil na stredajšej besede: "Lipšic musí vysvetliť nepochopiteľné stiahnutie sťažnosti pri väzbe ľudí podozrivých zo závažnej drogovej trestnej činnosti, vďaka čomu sú dnes na slobode."

 

Fico vidí za tým, že je influencerka na slobode, dodávanie drog významným osobám. Na tlačovej konferencii sa Fico pýtal, čo sa stalo dva dni pred plánovaným rozhodovaním Najvyššieho súdu SR. Súd sa mal vo štvrtok 7. 10. zaoberať väzobným stíhaním Strauszovcov, ktorí sú obvinení v rámci protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Termín bol zrušený vzhľadom na späťvzatie sťažnosti prokurátora ÚŠP. 

 

img

 

Možno vás zaujme: Prokurátor už nežiada väzbu pre QUEEN Plačkovú a jej manžela Reného

 

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska, počas ktorej zaistili viac ako deväť kilogramov pervitínu, obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Prokurátor ÚŠP dal návrh na väzobné stíhanie desiatich z nich. Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku zobral 30. septembra do väzby šesť ľudí, influencerku spolu s manželom do väzby nezobral.

 

Reakcia politológa

Cas.sk uviedol, že politológ Radoslav Štefančík si myslí, že Fico potrebuje zaujať. „Vždy sa treba najskôr pozrieť do zrkadla a netreba kričať ako ten zlodej, čo kričal, že chyťte zlodeja,“ povedal. 

 

Svoj názor podľa cas.sk dostatočne vyjadrila i hovorkyňa Jaroslava Naďa: "Minister obrany zo zásady nereaguje na stanoviská psychicky chorých ľudí a bude sa držať tohto nastavenia aj naďalej."

 

 

Ministri zo SaS povedali, že Robert Fico by mal seriózne vyhľadať odbornú pomoc, alebo konečne prestať piť alkohol.

 

Roman Mikulec taktiež reagoval a celkom humorne, s tým, že "poslanec Fico sa zrejme zasekol v čase a zabudol, že už nie je vláda Smeru".

 

 

Veronika Remišová vyjadrila na sociálnej sieti: "Ak si dobre spomínam, tak naposledy sa o drogách vo vládnych kruhoch hovorilo vtedy, keď smeráckemu lídrovi Pellegrinimu na tlačovke vraj vypadlo špáradlo."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies