ZOH: Sumár z pondelka 14. februára

NETKY.SK • 14 Február 2022, 16:09 • 2 min
ZOH: Sumár z pondelka 14. februára

PEKING – Čerňanská zakončila svoju cestu olympiádou 17. miestom, svoje debutové vystúpenie hodnotí pozitívne. Medlová nebola úplne spokojná so svojím výkonom, nakoniec obsadila 16. miesto.

slovakia

left justify in out

Nenadviazala na svoje dobré časy z prvej a druhej jazdy

 

Viktória Čerňanská nenadviazala na dobré časy z prvých dvoch súťažných jázd a na svojej prvej olympiáde si zapísala konečné 17. miesto. V pekinskom ľadovom tobogane mal monobob premiéru na ZOH a pre slovenskú olympioničku je podstatné, že sa nestratila v silnej konkurencii.

Čerňanskej patrila po prvom súťažnom dni 15. priečka, no v pondelok si pohoršila o dve miesta. „Myslím si, že môžem byť spokojná. Včerajšie jazdy som išla najlepšie, vzhľadom na to, že som tu predtým mala len 10 tréningových jázd. Mrzí ma, že som neudržala 15. priečku, ktorú som si vyjazdila po dvoch jazdách, ale boli tu skúsenejšie pretekárky. Napriek tomu si myslím, že som sa nestratila," povedala pre TASR.

 

 

Medlová obsadila 16. priečku

 

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová sa neprebojovala do finále Big Air na ZOH v Pekingu. V pondelkovej kvalifikácii obsadila 16. priečku, od postupu ju delilo 14,25 bodu.

Zverenkyňatrénera Mateja Matysa sa mala v Pekingu pôvodne predstaviť v dvoch freestyleových disciplínach. Na štart slopestyle sa však hneď v úvode hier nepostavila, keď si počas tréningu pred kvalifikáciou zranila koleno. Vyše týždeň trvajúca liečba zabrala a jej zdravotný stav sa zlepšil natoľko, že bola schopná absolvovať kvalifikáciu Big Air.

V nej predviedla hneď v 1. kole svoj najlepší skok, za ktorý dostala 62,25 bodu a zaradila sa na 10. miesto. Druhé kolo jej nevyšlo podľa predstáv, no stále figurovala na poslednej postupovej pozícii. Za tretí skok jej rozhodcovia udelili iba 29,75. Pred Medlovú sa tak dostali ďalšie štyri súperky, ktoré mali lepší bodový súčet dvoch najlepších výkonov. Do finále sa neprebojovala ani Američanka Jamie Andersonová, ktorá pri prvých dvoch pokusoch spadla.

 

 

Tandrevoldová na ZOH skončila, prajeme jej skoré uzdravenie

 

Nórska biatlonistka Ingrid Landmark Tandrevoldová po kolapse v závere nedeľných stíhacích pretekov už nebude štartovať na ZOH v Pekingu a čo najskôr odletí domov.

Dvadsaťpäťročná Nórka, ktorá má problémy so srdcom a počas pretekov už raz skolabovala, bojovala v nedeľu o medaily. Po záverečnej streľbe mierila za bronzovou, no na poslednom okruhu jej úplne odišli sily a do cieľa ledva dokrívala. Nakoniec skončila až na 14. mieste, pričom ju na cieľovej rovinke predbehla aj Slovenka Paulína Fialková.

Tandrevoldová po prechode cieľom skolabovala a ihneď k nej pribehli ďalšie biatlonistky i zdravotníci. Lekár nórskeho tímu Lars Kolsrud ešte v nedeľu večer uviedol, že bola celý čas pri vedomí a má sa dobre. Do ďalších pretekov na ZOH však už nezasiahne a čo najskôr sa presunie späť do rodnej krajiny.

 

 

Francúzski krasokorčuliari oslavujú zlato

 

Francúzski krasokorčuliari Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron získali zlaté medaily v súťaži tanečných párov na ZOH 2022 v Pekingu v novom svetovom rekorde 226,98 bodu. Striebro si vybojovali reprezentanti Ruského olympijského výboru Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov, bronz Američania Madison Hubbellová a Zachary Donohue.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies