LOH 2020: Sumár z piatka 6. augusta

NETKY.SK • 6 August 2021, 19:58 • 2 min
LOH 2020: Sumár z piatka 6. augusta

TOKIO – Slovenská kanoistická štvorica sa úspešne kvalifikovala do olympijského semifinále, Matej Tóth sa v posledných pretekoch kariéry umiestnil na 14. mieste.

slovakia

left justify in out

Kanoistika

Slovenský kvartet v zložení Samuel BalážDenis MyšákErik Vlček a Adam Botek obsadil v druhom rozjazde fantastické 2. miesto, o postup do finále budú môcť zabojovať v sobotu ráno.

 

Po nevydarenom štarte figuroval slovenský tím na 4. mieste, ale po výbornom výkone ako jediní dokázali konkurovať víťazom Španielom a z druhého rozjazdu si odniesli skvelé 2. miesto.

 

Z prvého rozjazdu postúpili Nemci a Austrália, semifinále je na programe v sobotu o 3.21 h SELČ.

 

 

Chôdza

V posledných veľkých pretekoch svojej kariéry sa Matej Tóth umiestnil, bohužiaľ, mimo medailových pozícii. Na 50km trati obsadil sympatické 14.miesto so 6 minútovou stratou na víťaza Dawida Tomalu. Poľský reprezentant zvládol 50km trať za 3:50:08 h.

 

Na druhom mieste došiel Nemec Jonathan Hilbert a bronzovú medailu získal Evan Dunfee.

Druhé slovenské želiezko v ohni Michal Morvay obsadil 41. pozíciu.

 

"Začal som podľa plánu, taktika bola dobrá. Ráno aj v polovici pretekov som sa cítil dobre, no v živote som nezažil takéto počasie a ukázalo sa to, keď som začal chytať kŕče do nôh. Nevedel som si s tým dať rady, bojoval som v hlave, či pokračovať, ale olympiáda sa nebalí. Dobojoval som to až do cieľa a za to si dávam veľké plus," povedal Morvay

 

 

V ženskej chôdzi na 20km sa Slovenka Mária Katerinka Czaková umiestnila na 45. mieste a za víťazkou zaostala o 12 minút a 17 sekúnd. Zlatú medailu získala Talianka Antonella Palmisanová, na druhom mieste skončila Kolumbijčanka Sandra Lorena Arenasová a tretie miesto si uchmatla pre seba Číňanka Liou Chung.

 

"Preteky boli veľmi náročné, to teplo dalo zabrať a bojovala som do posledných síl. Bohužiaľ, mala som dve červené karty a ďalšie napomenutia a každú chvíľu som tŕpla, či tam nepríde tá tretia a nebudem musieť ísť do pit lane," povedala Czaková

 

Futbal 

Mexičania si poradili s Japonskom a v zápase o tretie miesto prehrali súpera 3:1 a získali bronzovú medailu z olympijského futbalového turnaja. 

 

Za Mexiko sa v prvom polčase presadili Cordoba a Vasquez. V druhom polčase pridal tretí gól Vega a Mexiko malo suverénne nakročené k bronzu. Japoncom sa ešte podarilo skórovať ale Mitomov gól znamenal už iba estetickú úpravu skóre. 

 

 

Momentálne vrcholí ženský futbalový turnaj, vo finálovom zápase o zlatú medailu bojujú futbalistky Švédska a Kanady. Skóre v prvom polčase otvorila Blacksteniusová a Švédky viedli 1:0.

 

Druhý polčas priniesol zápletku a Kanaďanka Flemingová poslala zápas do predĺženia.

Po prvom polčase predĺženia je stav zápasu nerozhodný 1:1.

 

 

Basketbal 

Japonky zaskočili Francúzky a rozhodli o tom, že finále Francúzsko/USA sa bude hrať iba v mužskej kategórii. Francúzky prekvapivo nestačili na Japonky, ktoré zápas suveréne vyhrali 87:71 a zabojujú o zlato proti komu inému ako Američankám.

 

Američanky zdolali Srbsko vysoko 79:59 a proti Japonkám budú v pozícii jasných favoritiek.

Finále je naplánované na nedelu o 4:30 SELČ.

 

 

Hádzaná 

Francúzske hádzanárky zvládli svoj semifinálový súboj lepšie ako basketbalistky a vo veľmi vyrovnanom súboji nakoniec zdolali Švédky 29:27.

 

Ich súperkami budú hádzanárky z Ruska, ktoré v ešte tesnejšom zápase porazili Nórky 27:26.

Finále ženskej hádzanej je na programe v nedelu o 8:00 SELČ.

 

Volejbal

Ďalší dnešný súboj medzi Američankami a Srbskom skončil opäť víťazne pre USA. Američanky si bez najmenjších problémov poradili so Srbkami 3:0 na sety a aj vo volejbale zabojujú o olympijské zlato.

 

Ich súperkami budú Brazílčanky, ktoré ešte dominantnejším výkonom zdolali volejbalistky Južnej Kórei 3:0 na sety a všetky 3 sety vyhrali na s 9 bodovým rozdielom 25:16.

 

Ženské volejbalové finále odohrajú v nedeľu o 06:30 SELČ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies