Austrália prehráva boj s pandémiou. V Južnom Walese evidujú rekordný nárast infikovaných

NETKY.SK • 16 August 2021, 18:10 • 2 min
Austrália prehráva boj s pandémiou. V Južnom Walese evidujú rekordný nárast infikovaných

SYDNEY - Nový Južný Wales eviduje rekordných 478 nových prípadov nákazy koronavírusom za deň.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ochoreniu COVID-19 v najľudnatejšom štáte Austrálie za posledných 24 hodín podľahlo 7 ľudí. Predchádzajúcu rekordnú dennú bilanciu v štáte zaznamenali v sobotu, keď pribudlo 466 nových prípadov.

 

Dve z nových obetí dostali prvú dávku dvojdávkovej vakcíny, ostatní neboli zaočkovaní, uviedla v pondelok premiérka štátu Gladys Berejiklianová.

Do soboty v Austrálii proti koronavírusu plne zaočkovali iba 26 percent obyvateľov starších ako 16 rokov. Medzi bohatými krajinami  má Austrália jednu z najpomalších vakcinačných kampaní, čo výrazne zvyšuje nebezpečenstvo delta variantu vírusu.

V pondelok prišla do Sydney prvá zásielka jedného milióna vakcín od spoločnosti Pfizer, ktoré Austrália kúpila v Poľsku.

 

Obyvatelia vo veku 16 až 39 rokov z najhoršie postihnutých predmestí Sydney dostanú podľa vlády 530-tisíc z nových dávok. Na túto vekovú skupinu pripadá väčšina nových infekcií.
 

Prečítajte si tiež: V Sydney poriadne pritvrdili! Na dodržiavanie lockdownu bude dozerať armáda



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona