Šanghaj zmiernil karanténu, domovy môžu opustiť ďalšie štyri milióny ľudí

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 07:54 • 2 min
Šanghaj zmiernil karanténu, domovy môžu opustiť ďalšie štyri milióny ľudí

ŠANGHAJ – Ďalšie štyri milióny ľudí v čínskom meste Šanghaj môžu opustiť svoje domovy v dôsledku zmierňovania karanténnych pravidiel zameraných na zastavenie šírenia koronavírusu. Informovala o tom v stredu agentúra AP s odvolaním sa na miestneho zdravotníckeho predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Aktuálne už môže svoj príbytok opustiť celkovo takmer 12 miliónov obyvateľov z 25-miliónového veľkomesta. Šanghaj je centrom dosiaľ najväčšieho ohniska nákazy v Číne od začiatku pandémie. Tamojší predstavitelia v súvislosti s prudkým nárastom infekcií nariadili od 28. marca domácu izoláciu pre väčšinu obyvateľov a v meste uzavreli podniky. Táto situácia viedla k tomu, že ľudia sa sťažovali na nedostatočný prístup k potravinám a liekom.

 

img

 

Pozitívne testované osoby bez príznakov covidu museli podstúpiť karanténu v centrách zriadených vo výstavných halách a ďalších verejných budovách. V stredu hlásili na pevninskej Číne 19 927 nových prípadov covidu, z ktorých všetky s výnimkou 2 761 prípadov nemali žiadne príznaky choroby. V Šanghaji zaznamenali 95 percent zo všetkých nakazených v Číne (18 902 prípadov), pričom len 2 495 malo symptómy. V stredu pribudlo v Šanghaji aj sedem úmrtí na covid, celkový počet obetí vírusu v tomto meste stúpol na 17. Prvú smrteľnú obeť covidu evidovali v Šanghaji v pondelok. Od marca v tomto meste potvrdili už viac ako 400 000 infekcií.

 

Možno vás zaujme: Rakúsko od soboty ruší respirátory v bežných obchodoch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies