Tisícky ľudí vo Švédsku si nechávajú pod kožu implantovať mikročipy

NETKY.SK • 26 Apríl 2019, 17:03 • 2 min
Tisícky ľudí vo Švédsku si nechávajú pod kožu implantovať mikročipy

BRATISLAVA – Švédi si chceli uľahčiť každodenný život a tak si začali dobrovoľne aplikovať pod kožu mikročipy. Možno sa to zdá na prvý pohľad ako niečo šialené, no nechceli by ste napríklad vchodové dvere otvárať len mávnutím ruky? Žiadny kľúč z vrecka by ste už nemuseli vyťahovať.

slovakia

left justify in out

Systém sa nazýva biohacking a je na vzostupe. Jeho uplatnenie však závisí od toho, koľko ľudí by bolo ochotných aplikovať si pod kožu mikročip. Keď si však takýto mikročip aplikujú pod kožu, nebudú už potrebovať žiadne karty či dokonca ani lístky na vlak.

 

img

 

Za posledné 3 roky sa rozhodlo k takémuto kroku podujať zhruba 3000 Švédov. Minulý rok dokonca začala železničná spoločnosť SJ skenovať ruky cestujúcich, ktorí disponovali čipmi. Veľa ľudí si to pochvaľuje, veď lístok sa môže hocikde stratiť.

 

 

A to je len jeden názorný príklad. Čo keby sa do budúcna dali tieto čipy nahradiť aj kreditnými kartami? Nikto to však ešte neskúsil, ale táto technológia je naozaj len vo svojich začiatkoch a procedúra so skenovaním rúk namiesto cvakania lístkov je, uznajte, naozaj revolučná.

 

 

Navyše postup aplikácie čipu pod kožu nevyžadzje operačný, ani podobne závažný zákrok. Aplikuje sa injekčnou striekačkou do ruky, najlepšie dlane, slabším vstrekom. Ľudia, ktorí už tento postup absolvovali tvrdia, "že to takmer vôbec necítiť a dá sa to porovnať s klasickým očkovaním, alebo odberom krvi."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regrann from @freedom_faction - Thoughts? #Wisconsin technology firm #ThreeSquareMarket has injected 80 employees with their own brand of #RFID microchips over the last year, and according to MIT Technology Review, “they love it.” The implant, which is about the size of a grain of rice, utilizes #NearFieldCommunication (NFC) technology, also found in credit cards, debit cards, key fobs, and smartphones. This technology is considered “passive,” meaning the microchip stores data that can be read by other devices but cannot read data themselves. The chip’s applications are devilishly simple; from locked doors, to cashless commerce, to providing first responders with detailed medical information in the event of an emergency – the possibilities are seemingly endless. “It’s just become such a part of my routine,” says VP of finance Steve Kassekert, who says he was miffed when the RFID reader on the vending machine went down a couple of months ago. And sure, buried towards the end of the MTR article are concerns over security – such as the fact that anyone with an RFID reader can cozy up to a chipped individual and ping their implant to glean personal information. But hey – CEO Patrick McMullan points out that “similar personal information could be stolen from his wallet, too.” “You can sniff it if you’re at a bus stop,” he says. You can even install them yourself. #Europe’s already with the program As we reported in May, over 3,000 #Swedes have implanted tiny microchips beneath their skin to replace their credit card information, identification, keys, train tickets, among other everyday items, according to Agence France-Press. Governments in Europe quietly experimented with embedding the small chip in humans in 2015 in #Sweden, and several other countries in the region, before the recent rollout. “Swedes have gone on to be very active in microchipping, with scant debate about issues surrounding its use, in a country keen on new technology and where the sharing of personal information is held up as a sign of a #transparentsociety,” AFP notes. 🖐🏾More in comments👇🏾#Technocracy #SocialEngineering #MarkOfTheBeast #MarksOfTheBeast #NewWorldOrder - #regrann

Príspevok, ktorý zdieľa Ian Follansbee (@nakmuay4life),

 

Asi pred štyrmi rokmi začala Švédka skupina Bionyfiken organizovať podujatia, na ktorých aplikovala ľuďom pod kožu mikročipy. Akcie sa konali už vo viacerých krajinách ako Británia, Nemecko, Francúzsko či dokonca Mexiko. A výsledok? Napríklad 50 zamestnancov americkej spoločnosti Three Square Market sídliacej v štáte Wisconsin  podstúpilo tento zákrok, a následne si mohli cez čipy kupovať jedlo z automatu, prihlásiť sa do počítača, alebo použiť kopírku. Zdá sa to možno až príliš šialené, ale ono sa to skutočne deje.

 

Mnoho ľudí však neverí, že technológia mikročipu je dostatočne pokročilá na to, aby mohla byť napadnutá. Mikrobiológ Libberton uviedol, že údaje zozbierané a zdieľané implantátmi neobsahujú tak dôležité veci na to, aby sa užívatelia mohli obávať, že ich niekto napadne, alebo budú sledovaní.

 

Zakladateľ spoločnosti Bionyfiken Hannes Sjöblad sa vyjadril nasledovne: "Ľudské telo je ďalšou veľkou platformou. Pripojené telo je už fenomén. A tento implantát je jeho súčasťou."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies