Zmiznuté malajzijské lietadlo: Zrútilo sa do Indického oceánu, nikto neprežil!

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 16:44 • 2 min
Zmiznuté malajzijské lietadlo: Zrútilo sa do Indického oceánu, nikto neprežil!

KUALA LUMPUR - Malajzijský premiér Nadžíb Razak dnes informoval rodiny pozostalých, že nezvestný boeing skončil svoj let v južnej časti Indického oceánu. Premiérove slová citovala agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nová, britská analýza satelitných záberov podľa premiéra ukázala, že let MH370 s 239 ľuďmi na palube bol naposledy zaznamenaný uprostred Indického oceánu západne od austrálskeho mesta Perth.

      

"Je to odľahlá oblasť, ďaleko od akýchkoľvek prípadných pristávacích plôch," upozornil premiér. "Musím vás preto s hlbokým smútkom a ľútosťou informovať, že na základe týchto nových údajov let MH370 skončil v južnej časti Indického oceánu".


Nadžíb Razak dodal, že rodiny ľudí nachádzajúcich sa na palube už boli s vývojom udalostí oboznámení. Ďalšie podrobnosti o nových nálezoch týkajúcich sa lietadla budú podľa jeho slov zverejnené v utorok.
      

Jeho vyjadrenia prišli v čase, keď austrálsky premiér Tony Abbott oznámil parlamentu, že plavidlo austrálskych námorných síl sa zrejme dostalo do blízkosti trosiek nezvestného malajzijského lietadla - ide o predmety, z ktorých jeden má kruhový tvar a je zelenosivej farby, druhý má oranžovú farbu a obdĺžnikový tvar. Boli spozorované dnes popoludní. Abbott tiež vyjadril nádej, že predmety čoskoro získajú a že sú to trosky boeingu. Podľa jeho slov smerujú do oblasti tri lietadlá. 
      

Pribúdajú aj ďalšie a ďalšie oznámenia o náleze plávajúcich objektov, ktoré sú možno troskami zmiznutého stroja.
      

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines zmizol z obrazoviek civilných radarov necelú hodinu po štarte z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur 8. marca, jeho cieľom mal byť čínsky Peking. Na palube sa nachádzalo 239 ľudí, z nich dve tretiny tvorili čínski cestujúci.
      

Odvtedy už lietadlo nikto počas letu nezachytil. Našlo sa len viacero trosiek v odľahlých vodách pri pobreží Austrálie, ktoré by mohli patriť nezvestného lietadlu.
      

Pozornosť a všetky prostriedky v pátraní po Boeingu 777 sa najprv sústreďovali severne od rovníka, ale potom sa presunuli na oblasť rozbúrených, nebezpečných vôd v južnej časti Indického oceánu - tisíce míľ od pôvodnej trasy letu.
      

Čínska štátna tlačová agentúra Sinchua dnes informovala, že čínsky Iľjušin IL-76 spozoroval dva "pomerne veľké" plávajúce objekty a niekoľko menších bielych, ktoré boli rozptýlené na ploche niekoľkých kilometrov.
      

Ďalšími náznakmi, že pátranie začína prinášať plody, je skutočnosť, že americké námorné sily posielajú letecky do oblasti vyspelú techniku - podmorský detektor čiernych skriniek.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies