Poslanci majú výhrady k rodinným prídavkom, novela by sa však mala schváliť

NETKY.SK • 25 Február 2020, 13:54 • 2 min
Poslanci majú výhrady k rodinným prídavkom, novela by sa však mala schváliť

BRATISLAVA - Už počas dnešných večerných hodín môže byť schválené zavedenie 13. dôchodku na Slovensku. Avizoval to predseda strany Smer-SD Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Schválenie novely sa posunulo

Plénum rokuje o novele v skrátenom režime a doobeda posunulo novelu o zavedení 13. dôchodku do druhého čítania. Predseda SMER-SD chce ešte s vládou rokovať o možnej podobe zvýšenia prídavku na dieťa.

 

Dôchodok

"Dôchodcovia, vdovy, vdovci, či predčasní dôchodcovia dostanú v decembrovom výplatnom termíne priemerný dôchodok, ktorý im patrí. Chcem poďakovať nielen tej časti opozície, ktorá podporila návrh v skrátenom konaní, ale aj v prvom čítaní," vyhlásil v utorok Fico.

 

img

 

Zvýšenie prídavku

Pri zvýšení prídavku na dieťa je Smer-SD ochotný rokovať o možných úpravách. Fico chce o možnostiach rokovať s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD). Návrh chce konzultovať s odborníkmi z ministerstva práce či financií.

 

Výhrady k prídavkom 

"Počúvame teraz výhrady od niektorých kolegov poslancov, že sa im nepáči, ak rodinné prídavky majú dostať napríklad aj rómske deti. Keďže ide o vládny návrh zákona, ja budem musieť hovoriť s premiérom na tému, či sú pripravení legislatívci nám pomôcť v tom, ako pretaviť to 100 % zvýšenie prídavku do zvýšenia."

 

img

 

Riešením sú dane 

Predseda Fico ďalej hovorí, že by to mohlo ísť napríklad cez dane. To by znamenalo, že hlavne budú môcť profitovať ľudia, ktorí pracujú. Na zmeny bude podľa neho potrebné získať podporu aj v parlamente. 

 

"Musíme najskôr ísť cez skrátené legislatívne konanie," podotkol Fico. Podľa jeho slov sa chce ale zaoberať formou, ako tento zvýšený prídavok majú rodičia dostať. Či ho dostanú zvýšený v hotovosti, alebo si ho budú môcť napríklad odpočítať z daní. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies