Štart vo finále na 100 m prekážok Viktórii Forster nevyšiel. Po páde ju diskvalifikovali

NETKY.SK • 22 August 2021, 10:07 • 2 min
Štart vo finále na 100 m prekážok Viktórii Forster nevyšiel. Po páde ju diskvalifikovali

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka Viktória Forster po šiestej priečke na hladkej stovke na juniorských majstrovstvách sveta v atletike v kenskom Nairobi nepridala ďalší kvalitný výsledok na 100 m prekážok.

slovakia

left justify in out

Už prienik do finále bol v jej prípade veľkým úspechom, vo finále dokonca atakovala medailové pozície, zostala však bez cenného kovu a napokon aj umiestnenia.

V sobotňajšom popoludňajšom finále 19-ročná zverenkyňa trénerky Kataríny Adlerovej neodštartovala najlepšie, no po zaváhaní Švajčiarky Ditaji Kambundjiovej na štvrtej pozícii a jej kolízii s Poľkou Veronikou Barczovou pred piatou prekážkou atakovala bronzový stupienok.

 

Na ôsmej prekážke sa však sama nevyhla chybe a pádu. Do cieľa Viktória Forster napokon prišla s mankom viac ako pätnástich sekúnd na víťaznú Jamajčanku Ackeru Nugentovú. Pre porušenie pravidiel však Slovenku pochopiteľne diskvalifikovali.

Striebro získala Anna Maria Millendová z Estónska a bronz Maďarka Anna Tóthová. Bez cenného kovu zostala na štvrtej priečke Fínka Sona Staangová. Vo finále vôbec neštartovala Jamajčanka Oneka Wilsonová, vo výsledkovej listine tak klasifikovali len štyri pretekárky.

V sobotu sa v Nairobi predstavili aj dve slovenské chodkyne na 10 000 m. Tereza Kurucová finišovala na 15. mieste a Alžbeta Ragasová na 18. priečke spomedzi 34 štartujúcich.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies