Prezidentka SR vyjadrila krásne slová vďaky laureátom ocenenia Vojenský čin roka

NETKY.SK • 9 Júl 2019, 12:38 • 2 min
Prezidentka SR vyjadrila krásne slová vďaky laureátom ocenenia Vojenský čin roka

BRATISLAVA - V priestoroch Prezidentského paláca sa Zuzana Čaputová vyjadrila, že je to jej prianie, aby príklad, aký svojimi činmi dávajú laureáti tohto ocenenia, bol motiváciou pre čo najviac príslušníkov Ozbrojených síl SR.

slovakia

left justify in out

"Naša spoločnosť veľmi potrebuje, aby inštitúcie a verejní činitelia mali dôveru verejnosti. Teší ma, že ste svojimi skutkami napomohli tomu, aby si naši ľudia uvedomovali, že profesionálnym vojakom môžu plne dôverovať," povedala oceneným vojakom Čaputová, ktorú teší, že je pre nich služba nielen prácou, ale spôsobom života.

 

Ocenenie za rok 2018 získali štyria vojaci. V kategórii Záchrana života to bol Lukáš Kucharčík, ktorý muža v bezvedomí po autonehode odtiahol do bezpečnej vzdialenosti od horiaceho auta, ktoré následne vybuchlo. Cenu za Pomoc verejnosti si prevzal Martin Majer za finančné zbierky pre Detskú fakultnú nemocnicu v Banskej Bystrici.

 

img

 

Laureátom v kategórii Priateľ Ozbrojených síl SR je Pavol Honzek a Klub generálov SR v Trenčíne. Nominovaný bol za zrekonštruovanie vojenského cintorína v Trenčíne - Kubrej pri príležitosti 100. výročia ukončenia prvej svetovej vojny. Mimoriadnu cenu získal Ján Himpán, ktorý ešte ako veliteľ výcvikového strediska ženijného vojska v Seredi v roku 1993 začal organizovať hromadné darovanie krvi. Sám daroval krv 104-krát.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies