Policajná stránka: Nie sme riadení politikmi, to môže povedať len dezinformátor

NETKY.SK • 10 August 2022, 19:45 • 2 min
Policajná stránka: Nie sme riadení politikmi, to môže povedať len dezinformátor

BRATISLAVA - Policajný zbor zareagoval na obvinenia, ktoré sa šíria nielen sociálnymi sieťami. Vytvorila i novú kampaň.

slovakia

left justify in out

Jedna zo stránok PZ SR na sociálnej sitei Facebook - Hoaxy a Podvody – Polícia SR zverejnila status, v ktroom vysvetlila aj to, ako pracuje. 

 

„V novej kampani #KedDochadzajuArgumenty sa zameriavame na vymyslené informácie, ktoré sa šíria o oficiálnej stránke Policajného zboru Hoaxy a podvody - Polícia SR. Tieto klamstvá tvoria osoby neschopné argumentácie voči vytvoreným hoaxom, ktoré uvedená stránka vysvetľuje na dennej báze. Kde chýbajú argumenty, tam prichádzajú výmysly založené na emóciách, lebo inak to nevedia," napísala polícia. 

 

Zo sveta: Donald Trump má ďalší vážny problém. Vo veci sa dnes dostavil na newyorskú prokuratúru

 

img

 

Nie sme ako hoaxeri

 

Podľa polície nikdy na tejto svojej stránke neuverujňujú nič, čo by nemali overené a pracujú len s faktami a odborníkmi. 
 

„Ak by sme mohli pracovať ako tvorcovia hoaxov, a teda cucať si informácie z prsta a len tak ich zverejňovať, boli by sme radi - ušetrili by sme kopu času a mohli by sme ho investovať do inej činnosti," hovoria policajti a dodávajú.

 

„Neriadi nás žiadny politik ani strana, ideme si svoje už viac ako päť rokov, a preto sme: najsledovanejšia antihoaxová stránka na Slovensku, unikátna stránka štátneho orgánu v rámci Európskej únie, projekt, ktorý je pravidelne oceňovaný a dávaný za príklad v rámci národných, ale aj medzinárodných konferencií s našimi partnermi z (nielen) bezpečnostných zložiek. Taktiež sme vyhrali špeciálne ocenenie Unikátny PR počin za rok 2021, o ktorom rozhodla odborná porota v rámci špecialistiov na marketing a PR."

 

img


Policajti ozrejmili aj to, ako stránku tvoria: „Policajný zbor analyzuje informácie a samotné analýzy hoaxov a prináša ich širokej verejnosti. V mnohých oblastiach musíme spolupracovať s expertmi. Komunikujeme s lekármi, ale aj meteorológmi, historikmi, ropnými spoločnosťami… Od tohto nekonečného zástupu odborníkov získavame expertné argumenty, na ktorých vysvetľujeme, čo je na pôvodnej správe dezinformačné."

 

Na záver svojho vyhlásenia policajti uvieldi, že to, že niekto klame o ich práci, znamená, že svoju prácu robia dobre

 

„Pre tvorcov dezinformácií predstavujeme zásadný problém a naša činnosť je prospešná," zakončili tvorcovia stránky.

 

Z domova: Juraj Krúpa šokuje: „Podal som trestné oznámenie sám na seba." Čo s tým má Matovič?

 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies