Zlodeji sa pokúšali ukradnúť elektrické káble z historického rušňa v železničnom múzeu

NETKY.SK • 12 Január 2023, 12:20 • 2 min
Zlodeji sa pokúšali ukradnúť elektrické káble z historického rušňa v železničnom múzeu

BRATISLAVA - Dvaja zlodeji sa pokúšali ukradnúť elektrické káble z historického rušňa v železničnom múzeu v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Poverený policajt vzniesol obvinenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva 39-ročnému Mariánovi K. z okresu Gelnica a 27-ročnému Jakubovi Ž. z Bratislavy. Ako informuje bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, v utorok 10. januára krátko po 21:30 vyslali hliadku do areálu Železničného múzea SR v Bratislave, kde sa mali pohybovať neznáme osoby v blízkosti odstavených železničných vozňov.

Policajti po príchode do múzea zadržali dvoch mužov, ktorí sa nachádzali vo vnútri historického rušňa. Muži po predchádzajúcej dohode vnikli do areálu múzea a následne do odstaveného rušňa, v ktorom poškodili viac ako dvetisíc metrov elektrických káblov a 444 metrov káblov chceli odcudziť. Týmto spôsobili poškodením škodu vo výške viac ako 17-tisíc eur a krádežou škodu vo výške takmer 18-tisíc eur. Oboch mužov eskortovali na policajné oddelenie, kde zistili, že jeden z nich bol v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý za krádež. Mužov umiestnili v cele policajného zaistenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies