Vášne neutíchajú, Alojz Baránik ostro skritizoval György Gyimesiho

NETKY.SK • 7 Júl 2022, 12:41 • 2 min
Vášne neutíchajú, Alojz Baránik ostro skritizoval György Gyimesiho

BRATISLAVA - Včerajšie rozhodnutie strany Sloboda a Solidarita situáciu na slovenskej politickej scéne neupokojilo, hádky a obvinenia pokračujú.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo minister financií Igor Matovič, ktorého odchod Sas požaduje najneskôr do konca augusta, sa zatiaľ pre médiá nevyjadril, na jeho obranu sa postavil poslanec národnej rady a člen hnutia OĽaNO, György Gyimesi.

 

Ten považuje požiadavky SaS za "vrcholnú drzosť“.

 

„Prvýkrát Igor Matovič súhlasil s podmienkami, ktoré si dala SaS, druhýkrát súhlasiť nebude,“ povedal poslanec a dodal, že „za týchto podmienok sa asi predčasným voľbám nevyhneme“. Predseda SaS Richard Sulík podľa Gyimesiho povalil v poradí tretiu vládu.

 

img

 

SaS kontruje

 

Netrvalo dlho a na tieto slová zareagoval poslanec NR SR Alojz Baránik zo SaS, ktorý Gyimesimu nič nedaroval. V statuse na sociálnej sieti ho označil za neoficálneho hovorcu Igora Matoviča. 

 

Neoficiálny (ale o to reálnejší) hovorca Igora Matoviča G. (donedávna Juraj) Gyimesi z OĽaNO, považuje požiadavky SaS za "vrcholnú drzosť". Medzi predzhádzajúce perly z jeho vyjadrení na adresu bývalého koaličného partnera SaS, vyslovené zjavne s plným súhlasom vedenia hnutia, za ktoré sa dostal do parlamentu na peknom 53. mieste, patrí aj označenie Richarda Sulíka za "lenivého diletanta" alebo to, kde stranu SaS označil za bezhodnotovú."

 

img
 

Pripomenutie hlasovania

 

Baránik kolegovi z koalície vytkol aj jeho návrh, ktorý predkladal s poslancom Tomášom Tarabom, či hlasovanie s " fašistami".

 

Zato jeho návrh zákona, ktorý predložil s poslancom z Kotlebovej fašistickej kandidátky, je (údajne) čisto "hodnotový", obzvlášť keď vezmeme v úvahu skoršie vyjadrenie pána "hovorcu" G. (predtým Juraja) Gyimesiho, že on sám je promiskuitný a častý účastník poľovačiek, ktoré si z legálnych príjmov nemohol dovoliť (vraj platil niekto iný). Ale, medzitým, sa z G. (predtým Juraja) Gyimesiho stal vraj konzervatívec. A (bez vraj) vstúpenec Viktora Orbána, tiež konzervatívca."

 

Mohlo by vás zaujímať: Bratislavskí policajti nechceli uveriť hodnote, ktorú nafúkal Ukrajinec za volantom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies