Exšéf kontrarozviedky SIS Ľubomír Arpáš prišiel o obhajcov!

NETKY.SK • 24 Marec 2022, 16:55 • 2 min
Exšéf kontrarozviedky SIS Ľubomír Arpáš prišiel o obhajcov!

BANSKÁ BYSTRICA - Arpáš, ktorý vinu popiera, spresnil, že doterajším obhajcom prestal dôverovať, a že len pár dní pred pokračovaním procesu obhajcovia vypovedali plnú moc. Dozvedel sa o tom e-mailom.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný exšéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Ľubomír Arpáš zostal bez obhajcov. Vo štvrtok o tom počas hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, informoval senát.

 

img

 

Muž tvrdí, že to súvisí s podaním trestného oznámenia na prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), ktorý rieši jeho kauzu a príslušného vyšetrovateľa. Obžalovaný vzniesol námietku zaujatosti voči prokurátorovi. Ten reagoval, že sa necíti byť zaujatý.

 

Arpáš uviedol, že nemal možnosť si v tak krátkom čase nájsť náhradného obhajcu. Teraz má 10 dní na to, aby si našiel nového, ktorý však potrebuje aj istý čas na naštudovanie materiálu. Ak si ho nenájde, určí mu ho súd. ŠTS proces neodročil, pokračoval vykonávaním dôkazov.

 

Prečítajte si tiež: Aké informácie mal bývalý príslušník SIS spojený s ruskou špionážou?

 

Podľa Arpáša bolo celé prípravné konanie scestné, nekorektné a plné závažných pochybení.

 

Bývalý šéf kontrarozviedky SIS čelí obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania spoločne s právnikom Františkom Polákom a Ľubomírom T., ktorý na súd neprišiel. Obvinili ich v rámci policajnej akcie Babylon.

 

img

 

Trojica mala podľa obžaloby vydierať majiteľa spoločnosti Podtatranská hydina Pavla Konkoľa. Toho obvinili v inej daňovej trestnej činnosti a jeho právnym zástupcom bol práve František Polák. Od podnikateľa mali obžalovaní žiadať úplatky výmenou za to, že polícia nebude vyšetrovať podozrenia v jeho firmách. Mali fungovať ako organizovaná skupina.

Poškodená strana si v rámci súdneho konania uplatňuje náhradu škody voči obžalovaným vo výške 1 750 000 eur.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Päť členov rodiny vyskočilo z okna!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies