INOVATÍVNE: Ministerstvo školstva podporilo Športovú akadémiu Mateja Tótha, venuje sa vývojovej kineziológii (+VIDEO)

NETKY.SK • 4 Január 2024, 07:51 • 2 min
INOVATÍVNE: Ministerstvo školstva podporilo Športovú akadémiu Mateja Tótha, venuje sa vývojovej kineziológii (+VIDEO)

Akadémia Mateja Tótha je jedinou pohybovou prípravou pre deti, ktorá sa na tréningoch systematicky venuje vývojovej kineziológii. Prostredníctvom vývojovej kineziológie uplatňuje v tréningu cvičenia, ktoré pomáhajú deťom vykonávať pohyb správne, informuje akadémia.

slovakia

left justify in out

Rozvoj pohybových schopností a ochrana duševného zdravia detí a žiakov – aj to sú priority Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré premieňa na konkrétne kroky. Rezort školstva v roku 2023 podporil Športovú akadémiu Mateja Tótha, ktorá ročne trénuje tisíce detí, uvádza tlaćová správa ministerstva.

Účelovo viazaná dotácia vo výške 131 500 eur bola poskytnutá na rozvoj školského športu. Určená je na športové aktivity žiakov v základných a materských školách v rámci pravidelných mimoškolských činností zameraných na zlepšenie zdravia a pohybových schopností a zručností žiakov pri výchove v oblasti telesného a duševného zdravia.

Športová akadémia učí deti systematicky a správne športovať, mať z pohybu radosť, ktorá pretrvá do dospelosti. Tréningy v akadémii prebiehajú počas celého školského roka formou cvičení, ktoré sú zakomponované do hier a súťaží.

Deti sú rozdelené do dvoch kategórií, a to 4 - 6-ročné v materskej škole a 7 -11-ročné v základnej škole.

Tréningový proces v akadémii stojí na troch pilieroch: športový tréning, vývojová kineziológia a psychologická príprava. Každý tréning má presne stanovený obsah a cieľ, ktorý tréner realizuje, uvádza www.akademiamatejatotha.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MŠVVŠ SR, Foto: Matej Tóth, olympijský víťaz 2016, (ŠA MT/Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies