Zlodej chcel v Riu okradnúť ruského veľvyslanca, ten sa ubránil a kriminálnika zastrelil

NETKY.SK • 5 August 2016, 09:11 • 2 min
Zlodej chcel v Riu okradnúť ruského veľvyslanca, ten sa ubránil a kriminálnika zastrelil

RIO DE JANEIRO - Ruský diplomat v dejisku olympijských hier v brazílskom meste Rio de Jainero údajne postrelil a smrteľne zranil útočníka, ktorý sa ho pokúšal okradnúť. K incidentu došlo neďaleko Olympijského parku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie brazílskej polície.

slovakia

left justify in out

Ruské veľvyslanectvo správy o tom, že jeden z jeho zamestnancov bol účastníkom uvedeného incidentu, poprelo.

 

Podľa polície v Riu de Janeiro sa ruský vicekonzul usiloval odraziť útok neznámeho ozbrojeného muža, ktorý sa ho pokúšal olúpiť. V priebehu vzájomného zápasu diplomat na útočníka náhodne vystrelil a smrteľne ho zranil. Vo vyhlásení pre AP Rusko pravdivosť policajnej správy spochybnilo.

 

"Musí ísť o nedorozumenie," uvádza sa v e-maile zaslanom v noci nadnes ruským veľvyslanectvom agentúre AP. Veľvyslanectvo tiež zdôraznilo skutočnosť, že jeho zamestnanci nechodia ozbrojení a sú ruskými občanmi s ruskými menami, čo nezodpovedá správam v brazílskych médiách, v ktorých sa objavilo portugalsky znejúce meno diplomata.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies