Zisk BMW v 1. kvartáli prekonal najoptimistickejšie odhady analytikov

NETKY.SK • 3 Máj 2012, 11:16 • 2 min
Zisk BMW v 1. kvartáli prekonal najoptimistickejšie odhady analytikov

Zisk BMW v 1. kvartáli prekonal najoptimistickejšie odhady analytikov - Svet Zisk nemeckej automobilky BMW, ktorá je najväčším svetovým výrobcom luxusných vozidiel, v 1.

slovakia

left justify in out

img

Zisk nemeckej automobilky BMW, ktorá je najväčším svetovým výrobcom luxusných vozidiel, v 1. štvrťroku 2012 prekonal aj najoptimistickejšie odhady analytikov. Vďačí za to veľkému dopytu po svojich výrobkoch, predovšetkým v Ázii, a najmä rekordnému predaju vylepšeného modelu rodinného auta 1-Series.
      Zisk BMW pre úrokmi a zdanením (EBIT) za prvé tri mesiace roka vzrástol o 19 % na 2,13 miliardy eur z 1,8 miliardy eur v 1. kvartáli 2011. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, automobilke predpovedali zisk 1,72 miliardy eur.
      Tržby spoločnosti sa v sledovanom období zvýšili medziročne o 14 % na 18,3 miliardy eur.
      Koncern, ktorý okrem vozidiel BMW vyrába aj značky Mini a Rolls Royce a tiež motorky, očakáva, že jeho predaj aj tento rok vzrastie napriek dlhovej kríze, pre ktorú dopyt po jej modeloch na domácom európskom trhu mierne klesá.
      Automobilka v druhej polovici roka 2011 investovala 500 miliónov eur do uvedenia nových modelov na trh. Aj tento rok BMW plánuje pokračovať v investíciách, a to jednak do expanzie na nové trhy, ako aj do uvedenia svojich elektromobilov na svetové trhy.
      Tieto investície však opäť skrešú jej zisk, upozornil už v marci finančný riaditeľ koncernu Friedrich Eichiner. Na druhej strane ale pomôžu BMW splniť cieľ, ktorým je zvýšenie predaja minimálne na dva milióny vozidiel do roku 2016. Na ilustráciu, vlani koncern predal 1,67 milióna áut.

Zdroj: TASR/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies