Minister práce E. Tomáš uviedol do funkcie nového generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny

NETKY.SK • 6 November 2023, 17:00 • 2 min
Minister práce E. Tomáš uviedol do funkcie nového generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš oficiálne uviedol do funkcie nového generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Petra Ormandyho, ktorého na tento post menovala vláda. Peter Ormandy prichádza z pozície riaditeľa súkromného centra a prevencie, pričom má dlhoročné skúsenosti v oblasti sociálnych vecí aj zamestnanosti.

slovakia

left justify in out

Nový generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v minulosti pôsobil ako riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava aj ako riaditeľ Centra špeciálno–pedagogického poradenstva. V novej pozícii ho osobne privítal minister práce Erik Tomáš.

 

„Som presvedčený, že nominácia Petra Ormandyho  je dobrou voľbou, pretože je to človek na správnom mieste. Máme viacero spoločných cieľov, pričom z krátkodobého hľadiska je to predovšetkým plynulé doručenie pomoci ľuďom na východnom Slovensku, ktorí potrebujú pomocnú ruku pri riešení následkov zemetrasenia. Z toho dlhodobého je to najmä znižovanie počtu dlhodobo nezamestnaných, aby sa dokázali zaradiť na pracovný trh a našli si tam svoje uplatnenie,“ uviedol po stretnutí minister práce Erik Tomáš. 

 „Veľmi si vážim prejavenú dôveru a príležitosť viesť Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny spoločne s úradmi na celom Slovensku. Mojim primárnym cieľom bude napĺňať a rozvíjať poslanie tejto inštitúcie, pomáhať občanom Slovenskej republiky či už sa ocitli v ťažkej životnej situácii, alebo sa chcú uplatniť na trhu práce či zvyšovať svoju kvalifikáciu. Zabudnúť nesmieme ani na tých najzraniteľnejších, a to sú deti umiestnené v centrách pre deti a rodiny. Musia mať vytvorené čo najlepšie podmienky na to, aby dokázali prekonať bolestivé momenty z minulosti a mali šancu napredovať a rozvíjať svoj talent,“ povedal pri príležitosti menovania Peter Ormandy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MPSVR SR, Foto: MPSVR SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies