Peter Pellegrini sa stane dočasným ministrom financií

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 11:14 • 2 min
Peter Pellegrini sa stane dočasným ministrom financií

BRATISLAVA - Podľa doterajších informácií sa súčasný minister financí Peter Kažimír vzdá svojho postu na budúci týždeň vo štvrtok (11.4.). Funkcie sa tak dočasne ujme premiér Slovenskej republiky Peter Pellegrini. Sám predseda vlády sa takto vyjadril na štvrtkovom HN Clube Hospodárskych novín.

slovakia

left justify in out

"Na rezort financií je v súčasnosti vyvíjaný veľký tlak", ako upozornil premiér. Nemyslí si preto, že by v súčasnej dobe bola voľba úplne nového ministra tým najlepším rozhodnutím. 

 

"Preto vám tu veľmi otvorene vyhlasujem, že ja vo štvrtok poďakujem ministrovi Kažimírovi a dočasne prevezmem riadenie rezortu financií, pokiaľ sa nevyriešia všetky otázky balíčkov, zásahov. Keď toto všetko bude vyriešené, potom odovzdám rezort novému ministrovi na dovládnutie," doplnil na HN Clube Pellegrini.

 

img

 

Peter Kažimír sa dňa 1. júna ujme funkcie guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS). Podprededa Smeru-SD Richard Raši sa ešte nedávno na tému nového ministra financií vyjadril, že v hre sú mená Františka Imreczeho, Ladislava Kamenického ale aj iné.

 

img

 

Kažimír strieda v NBS Jozefa Makúcha. Ten oznámil počas novembra minulého roka Bankovej rade NBS, že z postu predčasne odísť. Oficiálne sa však zastávať túto fukciu až do roku 2021.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies