REPORTÁŽ Lasicovky – doteraz nezhudobnené texty Milana Lasicu – naspievali Soňa Norisová, Marián Čekovský či Michal Hudák!

NETKY.SK • 27 November 2021, 9:0 • 2 min
REPORTÁŽ  Lasicovky – doteraz nezhudobnené texty Milana Lasicu – naspievali Soňa Norisová, Marián Čekovský či Michal Hudák!

Čo spojilo osobnosti ako sú Milan Kňažko, Zuzana Kronerová, Marián Čekovský, Janek Ledecký a Soňa Norisová? Nový album Lasicovky, na ktorom nájdete skladby doteraz nezhudobnených textov Milana Lasicu z knižnej zbierky Bolo nás jedenásť. Zakladateľ projektu Michal Kovalčík ho spolu s ďalšími hudobníkmi nahrali ako poctu maestrovi Lasicovi. Pozrite si reportáž Netiek s exkluzívnymi rozhovormi so Soňou Norisovou, s Michalom Kovalčíkom a Ľubošom Ďurechom!

slovakia

left justify in out

 

Album Lasicovky začal vznikať ešte minulý rok, pri príležitosti 80.-tych narodenín maestra Milana Lasicu.

 

„Prvotný nápad bol od kamaráta Petra Matušku, ktorý doniesol knižku Bolo nás jedenásť pod pazuchou a s fľašou vína v ruke. Povedal mi, či sa nepozrieme na tie texty, možno odtiaľ vypadne niečo, čo ešte nie je zhudobnené. Našli sme niekoľko vecí a kvôli lockdownu sme ako hudobníci nemali čo robiť, tak sme si povedali, že sa na to pozrieme. Tie texty som rozhodil po kamarátoch a všetkým sa tá myšlienka páčila. Povedali sme si, že spravíme rovno celý album,“ vysvetľuje jeden zo zakladateľov projektu Michal Kovalčík.

 

img

 

Na jedinečnom albume sa nachádza deväť originálnych a žánrovo rôznorodých skladieb, nahratých živou kapelou a vynikajúcou dychovou sekciou. Spievajú známe osobnosti slovenskej hudobnej a hereckej scény.

 

„Dali sme dokopy štyroch hlavných autorov – Janek Ledecký, Ľuboš Ďurech, Marek Mečiar a ja. V júli sme dokončili päť demoskladieb, pustili sme ich pánovi Lasicovi a ten nám na všetko prikývol jednoducho -  páči sa mi to. Postupne sme oslovovali spevákov i spievajúcich hercov, ktorí v minulosti s Milanom Lasicom spolupracovali. Následne sa začali objavovať mená Milan Kňažko, Zuzana Kronerová, Majo Labuda, Soňa Norisová, Svetlana Rymarenko, Lenka Machciníková, Marian Čekovský, Michal Hudák a Rado „Vrabec“ Orth,“ hovorí Michal Kovalčík.

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Robo Opatovský a Ondřej G. Brzobohatý majú krásny vianočný singel Poďme si priať

 

Blízkou spolupracovníčkou Milana Lasicu je herečka a speváčka Soňa Norisová, ktorá pracovala aj pod jeho režijným vedením.

 

„Moja pieseň sa volá Keby. Je to o herečke, ktorá sníva, že keby mala svojho autora, tak by dostávala role na telo. A je tam pekná pointa, ako to len pán Lasica vie. Hudobne sa o to postaral Janek Ledecký. Strašne sa mi tá pieseň páči. Keď mi Miško zavolal, tak som bola rada. Keď mi poslal pieseň, tak som čakala nejakú baladu, ale toto bola vypaľovačka. Mám z toho veľmi dobrý pocit. Teraz si CD Lasicovky stále púšťam v aute,“ hovorí Soňa Norisová.   

 

img

 

 

Herec, moderátor a zabávač Michal Hudák sa rád stal opäť na chvíľu spevákom.

„Keď mi zavolali Marek Mečiar a Michal Kovalčík, či by som chcel byť súčasťou tohto projektu, neváhal som ani sekundu. Šiel som do toho okamžite. Pieseň Dedičstvo mi neuveriteľne sadla. Keď som sa dozvedel, kto všetko sa na projekte zúčastní, tak som si povedal, že v tejto rodine budem rád chvíľku bývať,“  prezradil.

 

img

 

Album Lasicovky pokrstili samotní autori a interpreti pivom, ktoré si vyslúžilo aj vlastné etikety.

 

„Naše najväčšie prianie, odovzdať túto nahrávku ako poctu maestrovi, sa už nenaplnilo. Teší nás fakt, že si pán Lasica minulý rok stihol vypočuť aspoň naše pracovné nahrávky a dal nám svoje „požehnanie“. Snáď naša práca doletí za pánom Lasicom do inej dimenzie,“ uzatvára Michal Kovalčík.


 

Titul vychádza na CD nosiči, ale aj ako vinylová verzia, teda klasická LP platňa, ktorá je vo výrobe a bude k dispozícii o niekoľko týždňov.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona