Žilinčania v rámci prípravy zamieria aj do Windischgarstenu

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 14:53 • 2 min
Žilinčania v rámci prípravy zamieria aj do Windischgarstenu

ŽILINA - Pondelňajším zrazom a následným prvým tréningom v Budatíne odštartovali futbalisti MŠK Žilina prípravu na nový ročník Fortuna ligy 2016/2017. Okrem samotného privítania od vedenia klubu a realizačného tímu absolvovali hráči váženie, následne sa presunuli do Budatína, kde popoludní premiérovo spoločne trénovali.

slovakia

left justify in out

Prvý týždeň čakajú na futbalistov štyri tréningové jednotky v Žiline, v stredu večer odchádza mužstvo na trojdňové sústredenie do Bojníc, kde príde do známeho prostredia, v ktorom sa pripravovalo aj pred rokom.

 

Na úvodnom zraze ešte chýbali reprezentanti do 21 rokov Denis Vavro, Nikolas Špalek a Róbert Mazáň, ktorým naordinoval hlavný tréner Adrián Guľa o dva dni dlhšie voľno, nakoľko po sezóne mali ešte povinnosti v najcennejšom drese. Naopak, v kabíne sa hlásili už aj posily Joan Jaramillo a Christopher Mandiangu. Staronovou tvárou v žltozelenom drese je aj Michal Klec, ktorý sa vracia pod Dubeň z hosťovania v Senici, na tréningoch dostane šancu aj mladý brankár Martin Leško. Ďalšie príchody do Žiliny sú momentálne v štádiu riešenia. Ako informoval oficiálny klubový web, MŠK sa intenzívne zaujíma o hráčov na pozície hrotového útočníka a stopéra.

 

Prvý prípravný zápas odohrajú "žlto-zelení" 22. júna proti štvrtému tímu minulej sezóny poľskej ligy MKS Cracovia v Opole. Následne ich čaká 25. júna prípravný duel s AS Trenčín, v ktorom chcú Žilinčania pokrstiť nový domáci trávnik. Na prelome júna a júla sa kabína "áčka" presúva na desaťdňové sústredenie do rakúskeho mesta Windischgarsten, kde sa pripravovala aj reprezentácia Slovenska pred ME vo Francúzsku. Hráčov tam čakajú nielen ideálne podmienky na trénovanie, ale aj tri priateľské stretnutia s medzinárodnou konfrontáciou. Zatiaľ jediným istým potvrdeným súperom je SV Ried, siedmy tím minuloročnej rakúskej Bundesligy.

 

"Bojnice slúžia hlavne na hrubšiu zložku prípravy - výborný terén, fitness a ihrisko v Prievidzi, ktoré nám poskytne ideálne podmienky na rozbeh. Následne nás čaká príprava v domácich podmienkach už aj so zápasovým režimom s Cracoviou a Trenčínom. Sústredenie v Rakúsku sme zvolili kvôli dobrým referenciám a najmä kvalitným súperom, s ktorými si môžeme porovnať naše sily. Pred ligou náš čaká ešte domáci, generálkový duel na hlavnom ihrisku. V príprave chceme priniesť do kabíny ďalšie inovácie, nechceme pracovať rutinne, naopak, chceme, aby chlapcov tréningy bavili, pričom vtedy sa môžu najviac zlepšovať. Rovnako sa budeme snažiť rozvíjať systémovú hru 4-3-3, kreatívne posúvať aj rozostavenie 3-5-2," povedal pre oficiálny klubový web kouč Guľa.

 

plán letnej prípravy 

 

15. - 18. júna sústredenie Bojnice

22. júna 13.00 MKS Cracovia - MŠK Žilina (Opole, Poľsko)

25. júna 11.00 MŠK Žilina - AS Trenčín

27. júna - 6. júla sústredenie Windischgarsten (Rakúsko) - 3 prípravné zápasy

29.6. SV Ried - MŠK Žilina

9.7. generálka na hlavnej ploche Štadióna MŠK Žilina (súper a čas výkopu budú upresnení)

 

hráči v príprave:

 

brankári: Miloš Volešák, Aleš Mandous, Martin Leško

 

obrancovia: Tomáš Hučko, Róbert Mazáň, Denis Vavro, Bojan Letič, Martin Králik, Ernest Mabouka, Dávid Hancko, Joan Jaramillo

 

stredopoliari: Jakub Michlík, Miroslav Káčer, Jakub Paur, Ivan Diaz, Viktor Pečovský (na EURO 2016), Filip Hlohovský, Michal Škvarka, László Bénes, Christopher Mandiangu, Michal Klec

 

útočníci: Nikolas Špalek, Kristián Vallo, Chigozie Mbah, Lukáš Jánošík, Nermin Haskič

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies