REPORTÁŽ: Ako bude vyzerať návrat detí do škôl? Minister školstva má jasný plán!

NETKY.SK • 3 Február 2021, 15:24 • 2 min
REPORTÁŽ: Ako bude vyzerať návrat detí do škôl? Minister školstva má jasný plán!

BRATISLAVA - Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) predstavil pravidlá, za ktorých sa budú môcť žiaci vrátiť do školských lavíc už od pondelka (8. februára).

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 3. februára 16:28

Ako informoval po rokovaní vlády minister zdravotníctva Marek Krajčí, na základe konsenzu sa do škôl môžu vrátiť deti materských škôlok, žiaci prvého stupňa základných škôl a záverečné ročníky stredných škôl, dvoj a trojročných odborných učilíšť, vrátane končiacich tried študentov osemročných gymnázií.  

 

Žiaci 9. ročníkov sa do škôl vrátia až vtedy, keď sa Slovensko presunie do bordovej fázy. 

 

Rodičia detí, ktorí budú chcieť umiestniť deti do škôl sa budú musieť preukázať testov, nie však starším ako 7 dní.

 

img

 

V prípade rodičov, ktorí sa v tejto epidemiologickej situácii rozhodnú nechať svoje dieťa doma, nebudú mať žiadnu výnimku zo zákazu vychádzania. „Dieťa zostáva na dištančnom vzdelávaní, ak sa rodič nenechá testovať,“ prízvukoval šéf rezortu školstva. 

 

Mohlo by vás: Vláda rozhodla, covid automat sa sprísni! Deti sa však budú môcť vrátiť do škôl

 

Dodal, že dištantčné štúdium už nebude fungovať tak, ako doteraz, teda formou on-line vyučovania. Deti, ktoré ostanú na dištančnom vzdelávaní budú dostávať úlohy individuálne na vypracovanie. Učitelia sa totiž budú venovať prednostne žiakom v školách.  

 

img

 

Rodičom, ktorí sa rozhodnú nechať svoje deti doma zanikne nárok na vyplácanie OČRGröhling tiež povedal, že ak sa v niektorej triede potvrdí koronavírus, školy naskočia na tzv. školský semafor.

 

Ako dodal, v kompetencii úradov verejného zdravotníctva bude zatvorenie škôl, ak sa epidemiologická situácia v danom regióne zhorší.

 

Minister školstva tiež informoval, že školské internáty sa môžu otvoriť výhradne pre študentov stredných škôl, pričom musia byť umiestnení na izbe po jednom.

 

Zároveň potvrdil, že jarné prázdniny budú tak, ako boli naplánované. Rodičia však môžu svoje deti umiestniť do "jarnej školy". Takýmto spôsobom si môžu látku s vyučujúcim dobrať. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies