Polícia upozorňuje, aby ľudia nenechávali deti ani zvieratá samé v aute

NETKY.SK • 28 Júl 2020, 14:56 • 2 min
Polícia upozorňuje, aby ľudia nenechávali deti ani zvieratá samé v aute

BRATISLAVA - Deti ani domácich miláčikov nie je vhodné nechávať bez dozoru v aute. A to ani na chvíľu. V súvislosti s vysokými horúčavami na to na sociálnej sieti upozorňuje Polícia SR.

slovakia

left justify in out

Pomôcť má tomu aj kampaň

"Počas horúcich letných dní, keď teplota vo vozidle dosahuje veľmi vysoké hodnoty, to môže spôsobiť u vášho dieťaťa či zvieraťa vážne zdravotné problémy, dokonca až smrť," zdôrazňuje polícia. V rámci kampane s názvom Nezabudni na mňa v aute! preventisti upozorňujú nielen rodičov, ale i širokú verejnosť na skutočnosť, že nechať dieťa či zviera vo vozidle samo je nezodpovedné a nebezpečné.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Polícia SR (@policiaslovakia),

 

Konať čo najskôr

Takéto konanie môže mať podľa ich slov aj trestnoprávne následky. "Ak zbadáte vo vozidle dieťa alebo zviera bez dozoru, netreba zostať ľahostajnými, ale snažiť sa mu pomôcť. Ak je to možné a situácia a najmä čas to dovoľuje, treba zabezpečiť prítomnosť majiteľa vozidla, napríklad vyhlásením cez infostánok v nákupnom centre alebo prostredníctvom SBS služby," doplnili.

 

img

 

V prípade, že si ľudia nevedia poradiť, odporúčajú zavolať políciu, hasičov, prípadne tiesňovú linku 112, kde profesionáli poradia, ako postupovať a vyšlú na miesto pomoc.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies