Bývalý člen Kotlebovej strany pôjde za úkladnú vraždu do väzenia na 23 rokov

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 12:41 • 2 min
Bývalý člen Kotlebovej strany pôjde za úkladnú vraždu do väzenia na 23 rokov

Na dnešnom verejnom zasadnutí potvrdil Najvyšší súd v kauze úkladnej vraždy pre obžalovaného Jozefa Királyho trest vo výške 23 rokov za mrežami. Verdikt je právoplatný.

slovakia

left justify in out

Majiteľa pohrebníctva Jozefa Királyho ŠTS na jeseň 2020 uznal za vinného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Uložil mu trest odňatia slobody vo výške 23 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Uložil mu taktiež ochranný dohľad vo výmere troch rokov. Rozsudok nebol právoplatný, vďaka čomu sa obžalovaný voči nemu odvolal. Prokurátor ÚŠP sa vzdal práva odvolať sa.
 

Mohlo by ťa zaujímať: Kotleba prehovoril o "únose" jeho syna z Egypta. Nevynechal ani košpiračné teórie


Vražda sa stala v roku 2019 v obci Šuňava v okrese Poprad. Obžalovaný mal podľa prokuratúry niekoľkými ranami nožom do hrudníka v novembri 2019 usmrtiť Romana A.. Následne mal o skutku povedať svojej manželke s tým, aby mu pomohla s „odprataním tela“. Mal v úmysle vydierať svoju manželku jej aktívnou účasťou na vražde Romana A., pretože chcel, aby zmenila svoje rozhodnutie rozviesť sa s ním. Dnes už bývalá manželka však vec oznámila na polícii a na súde vypovedala ako svedkyňa.

Király  na začiatku procesu v júli 2020 priznal zodpovednosť za smrť Romana A., odmietol však to, že by malo ísť o  dopredu uváženú pohnútku vraždy. Tvrdil, že muža, ktorého považoval za bezdomovca, si najal na pomocné práce a následne sa pohádali o peniaze. Podľa jeho slov sa nožom „len bránil útoku obete“.

Jozef Király bol podľa medializovaných informácií v čase spáchania skutku členom politickej strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko. Strana sa však od jeho konania dištancovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies