Čo je jedna z najväčších priorít vlády podľa Eduarda Hegera?

NETKY.SK • 23 Február 2022, 17:14 • 2 min
Čo je jedna z najväčších priorít vlády podľa Eduarda Hegera?

BRATISLAVA - Premiér v stanovisku uviedol, že jednou z najväčších priorít jeho vlády je zdravotníctvo. Čo má v pláne?

slovakia

left justify in out

Eduard Heger (OĽaNO) reagoval na lekárskych odborárov, ktorí kritizujú vládu za nedostatok riešení pre zlepšenie situácie v zdravotníctve. Pre TASR stanovisko premiéra poskytla jeho hovorkyňa Ľubica Janíková.

 

img

 

„V tejto chvíli máme dve cesty, môžeme škrtnúť iné výdavky alebo zvýšiť príjmy. Na každé z týchto riešení je potrebná dohoda koaličných partnerov. Suma na navýšenie platov zdravotníkov sa môže vyšplhať až na viac ako 500 miliónov eur ročne. Nejde o jednorazový, ale pravidelný výdavok. O to ťažšie sa tieto zdroje hľadajú,“ uviedol predseda vlády v reakcii.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Slovenskí politici reagujú na kroky Ruska. Kto s nimi súhlasí?

 

Dodal, že požiadal ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO), aby venoval dostatočnú pozornosť riešeniu systémových problémov a únikom financií v zdravotníckej starostlivosti, na ktoré Lekárske odborové združenie (LOZ) poukázalo.

 

„Do 30. júna očakávame politické a odborné rozhodnutie v otázke zvyšovania platov,“ doplnil. S odborármi sa mal predseda vlády dohodnúť, že ostatné požiadavky budú riešiť v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva na expertnej úrovni.

 

img

 

V reakcii na dve stretnutia s premiérom Hegerom LOZ v stredu vyzvalo lekárov, aby nepodpisovali dobrovoľné súhlasy na nadčasy. Lekárski odborári majú zároveň osem návrhov a požiadaviek, ktoré považujú za nevyhnutné na zlepšenie stavu nemocníc na Slovensku.

 

Možno vás zaujme: Vláda dnes schválila návrh zmien v orgánoch Fondu na podporu športu




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies