Židia sprchujte sa, prosím! Táto ceduľka umiestnená v švajčiarskom hoteli pobúrila Izrael

NETKY.SK • 16 August 2017, 11:18 • 2 min
Židia sprchujte sa, prosím! Táto ceduľka umiestnená v švajčiarskom hoteli pobúrila Izrael

Zurich – Ceduľka s touto informáciou, ktorú umiestnil personál v švajčiarskom hoteli, vyvolal obrovské pobúrenie nielen u židovských hostí ale aj na pôde izraelskej vlády.

slovakia

left justify in out

Izraelská ministerka zahraničia Cipi Hotovelyová požiadala hotel, aby ceduľku odstránil. Hotel sa k incidentu do dnešného dňa nevyjadril. Niektorí označili oznam za prejav antisemitizmu alebo rasizmu. „Našim židovským hosťom, ženám, mužom i deťom: Prosím osprchujte sa pred vstupom do bazéna a taktiež po kúpaní,“ bolo presné znenie na ceduľke v hoteli Aparthaus Paradies v obci Arosa na východe Švajčiarska.

 

Nápis bol podľa fotografie na sociálnej sieti v angličtine, dokonca s pravopisnou chybou. Židovskí klienti boli taktiež upozornení, že v prípade nerešpektovania daných pokynov budú mať zákaz vstupu do bazéna. Personál hotela nechal ďalší odkaz venovaný čisto židovským zákazníkom na chladničke v znení „Naším židovským klientom: môžete chodiť do chladničky iba v nasledujúcich hodinách. Od 10:00 do 11:00 a od 16:30 do 17:30. Dúfam, že rozumiete, že náš personál nechce byť stále obťažovaní“.

 

Nápisy odsúdil aj švajčiarsky úrad pre turistiku. „Proste jedna osoba v jednom hoteli nezvládla situáciu, je to výnimočný prípad, kvôli ktorému nie je nutné príjímať žiadne väčšie opatrenia,“ uviedol hovorca úradu Markus Berger. Stredisko Simona Wiesenthala požaduje zatvorenie hotela, s tým, že ak k takémuto kroku nedôjde, vyzval svojich krajanov, aby toto zariadenie zaradili na čiernu listinu a oblúkom sa mu vyhli.

 

Švajčiarske ministerstvo zahraničných vecí odsúdilo konanie hotelového manžmentu, v reakcii uviedlo, že krajina jednoznačne odsudzuje akékoľvek rasistické prejavy a diskrimináciu. Švajčiarske úrady však neuviedli, ako budú postupovať voči hotelu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies