Joe Biden sa chce v roku 2024 usilovať o znovuzvolenie

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 09:54 • 2 min
Joe Biden sa chce v roku 2024 usilovať o znovuzvolenie

NEW YORK - Americký prezident Joe Biden vo štvrtok povedal, že sa pravdepodobne bude v roku 2024 snažiť o znovuzvolenie.

slovakia

left justify in out

Tento 78-ročný demokrat nechal otvorenú aj možnosť, že po prvom funkčnom období sa o post šéfa Bieleho domu už nebude usilovať. „Mojím plánom je snažiť sa o znovuzvolenie. To je moje očakávanie," povedal Biden novinárom na svojej prvej tlačovej konferencii od nástupu do úradu.

 

img

V Amerike sa už stáva samozrejmosťou, že americký prezident, ktorý je vo funkcii prvé obdobie, chce byť zvolený opäť. Napríklad, bývalý prezident Donald Trump už v prvý deň vo funkcii ohlásil svoj plán, že sa bude uchádzať o opätovné zvolenie. Avšak otázky o zámeroch Bidena v roku 2024 sa vynorili už pred tým, ako vlani v novembri v prezidentských voľbách zvíťazil. Dôvodom je jeho vek. Biden je totiž vo veku 78 rokov najstarším človekom, ktorý sa ujal úradu amerického prezidenta. Jeho plány pre rok 2024 majú priamy vplyv na jeho politickú silu. Ak by sa považoval za prezidenta na jedno funkčné obdobie, bola by jeho pozícia oslabená a klesal by jeho vplyv doma aj v zahraničí.

Biden na svojej prvej tlačovej konferencii ďalej uviedol, že USA rýchlo presunú stovky migrantov v deckom a tínedžerskom veku bez sprievodu dospelých z preplnených zadržiavacích zariadení. Odmietol však tvrdenia, že politika jeho vlády je zodpovedná za rastúci počet ľudí snažiacich sa vstúpiť do krajiny. Dodal, že jeho administratíva, rovnako ako sa to robilo počas vlády prezidenta Trumpa, pokračuje v rýchlej deportácii väčšiny dospelých a rodín na základe príkazu súvisiaceho s verejným zdravím, ktorý nadobudol platnosť po vypuknutí pandémie COVID-19.

 

Prečítajte si tiež: Matovič zverejnil fotku s americkým prezidentom, ide o historický moment. Mohol však spôsobiť medzinárodný škandál


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies