Volkswagen Taigo: Už vieme, že bude štýlový a získa si mnohých

NETKY.SK • 1 Apríl 2021, 10:44 • 2 min
Volkswagen Taigo: Už vieme, že bude štýlový a získa si mnohých

Najnovší crossover Taigo bude prezlečený model Nivus, ktorý bol pôvodne vyvinutý v Južnej Amerike. Do Európy sa dostane už tento rok.

slovakia

left justify in out

Automobilka sa sama prekvapila o väčšie momenty prekvapenia, keď príchod SUV coupé novinky spomínala už vlani v čase, keď sa na juhoamerický trh dostal model Nivus. Máme radosť z dodržaného sľubu. Po modely T-Cross sa bude predávať aj v Európe, ale pod iným menom. Taigo má s určitosťou nadväzovať na ostatné SUV modelky, ktoré začínajú písmenom T, ako sú napríklad Tiguan, T-Roc, spomínaný T-Cross alebo Touareg. 

 

 

img

Až teraz však Volkswagen potvrdil, že na predstavenie nového modelu Taigo sa môžeme tešiť počas leta. Do predaja sa tak novinka dostane v ponuke wolfsburské značky a vstúpi na konci roku 2021. O výrobu sa bude starať španielský závod Volkswagen Navarra v Pampolne. 

 

 

Pohon
Nevieme, či sa dočkáme  aj R-kovej verzii ako v prípade ďalších SUV.  Nivus sa  v Južnej Amerike predáva iba s benzínovým trojvalcom 1.0 TSI. Môžeme predpokladať, že táto motorizácia by mala byť v ponuke aj u nás. V ponuke pravdepodobne nebudú naftové ani hybridné motory. Podľa informácii Taigo bude vyrobené na rovnakej platforme MQB A0 ako je aktuálna generácia Pola. Znamená to pohon predných kolies, ako je už zvykom pri týchto malých SUV.

img

 

 

Vzhľad nikoho neurazí 

V zadnej časti nájdeme nádherné LED svetlomety, ktoré sa tiahnu až do stredu k logu. Vyzerajú perfektne, moderne a športovo. Športový dojem budí aj dvojica koncoviek výfukov v zadnom nárazníku. Originalitu vytvára skosená línia stredy, ktorá je nižšia o 10mm v porovnaní s T-Crossom a zakončená je spojlerom. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies