Herec zachraňuje životy na covid oddelení: "Rozhodujú skutky, nie statusy, alebo články v novinách!"

NETKY.SK • 13 December 2021, 08:51 • 2 min
Herec zachraňuje životy na covid oddelení: "Rozhodujú skutky, nie statusy, alebo články v novinách!"

Herec a riaditeľ nitrianskeho Starého divadla Karola Spišáka, Martin Kusenda, vymenil divadelné dosky za pôsobenie v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Keďže má certifikát Červeného kríža, pomáha v nemocnici pacientom s koronavírusom. Službu na covid oddelení nazval "oko tornáda".

 

 

 

"Prvú nočnú službu na covidovej ambulancii v NsP v Nitre mám za sebou. V čase tornáda plného zloby, klamstiev a osočovania som bol na mieste, kde vládne ľudskosť, ochota, profesionalita a súdržnosť. Bez rozdielov. Mnohí by sa mali  prísť naučiť sem, čo vlastne znamená pojem verejná služba! Ďakujem hlavne sestrám, lekárom, zdravotníkom a kolegom vojakom za ich prístup. Do takýchto služieb, s takýmito ľuďmi sa človek istým spôsobom aj teší. Verím, že nás dobrovoľníkov v nemocniciach bude viac. Teraz treba každú ruku. Rozhodujú skutky, a nie statusy na FB, alebo PR články v novinách," napísal Kusenda na sociálnej sieti.

 

img

 

Keďže kultúra aktuálne stagnuje pre pandémiu, rozhodol sa pomáhať. Po skončení základnej vojenskej služby pracoval v nitrianskej nemocnici, má certifikát Červeného kríža na opatrovateľa a sanitára. 

 

img

 

"Robil som a budem robiť všetko, čo mi povedia zdravotné sestry a lekári. Sprevádzal som pacientov na vyšetrenia, nosil do laboratória vzorky. Realita je taká, že každému pacientovi bez rozdielu sa venuje maximálna starostlivosť,“ dodal.

 

Ostatným, ktorí nad niečim takým uvažujú odkázal: "Pokiaľ cítite, že chcete pomôcť, poďte do toho. Najťažší je prvý krok. Tá pomoc je teraz potrebná viac ako kedykoľvek predtým.“ 

 

Možno vás zaujme: Počet prípadov nákazy v USA presiahol takúto hranicu!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies