Desiatky utopených a nezvestných migrantov na pobreží Tuniska

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 06:49 • 2 min
Desiatky utopených a nezvestných  migrantov na pobreží Tuniska

TUNIS - Viac ako 50 migrantov sa utopilo alebo zmizlo vo vodách Stredozemného mora pri pobreží Tuniska.

slovakia

left justify in out

Približne 33 osôb dokázali zachrániť pracovníci neďalekej ropnej plošiny. Hovorca ministerstva Mohamed Zekri uviedol, že v pondelok sa pri meste Sfax prevrátil čln s migrantmi. Osoby na spomenutej ropnej plošine si všimli nehodu a upovedomili príslušné orgány. Všetkých 33 preživších osôb pochádzalo z Bangladéša. Národnosť tých, ktorí sa utopili, zatiaľ nie je známa. Podľa niektorých ľudí, ktorých zachránili, sa v člne viezlo asi 90 pasažierov.

 

img

Líbya, ktorá sa po povstaní v roku 2011, ktoré zvrhlo tamojšieho diktátora Muammara Kaddáfího, dostala do chaosu, sa stala hlavným východiskovým bodom pre migrantov a utečencov z Afriky a Blízkeho východu smerujúcich do Európy. Na nebezpečnú cestu po mori sa však väčšina z nich vydáva na zle vybavených a nebezpečných gumených člnoch. Za ostatné roky sa do Talianska dostali státisíce migrantov, ktorí to zvládli sami alebo ich zachránili. Tisícky ľudí sa však aj utopili.

 

Prečítajte si tiež: Na Lampedusu opäť začínajú prichádzať húfy migrantov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies