Salvini označil Macrona za príšerného prezidenta

NETKY.SK • 23 Január 2019, 11:02 • 2 min
Salvini označil Macrona za príšerného prezidenta

RÍM - Taliansky populistický minister vnútra Matteo Salvini nazval v utorok francúzsku hlavu štátu Emmanuela Macrona "príšerným prezidentom" a kritizoval jeho prístup k migrantom, informovala agentúra DPA. Vyjadrenia zazneli v období, keď narastá napätie medzi Rímom a Parížom ohľadne migračnej krízy.

slovakia

left justify in out

Líder pravicovo-populistickej strany Liga Severu Salvini, ktorý zastáva aj post vicepremiéra, francúzskeho prezidenta obvinil z toho, že veľa rozpráva ale málo dokazuje.

 

"Dáva lekcie zo šľachetnosti, ale potom odmietne tisícky migrantov na talianskych hraniciach," tvrdil Salvini.

 

img

 

Vyjadril pritom nádej, že francúzski voliči Macronovi v májových voľbách do Európskeho parlamentu (EP) pošlú odkaz tým, že podporia jeho krajne pravicovú súperku Marine Le Penovú, uviedla agentúra AFP. Salvini a Le Penová sú v európskej politike spojencami.

 

img

 

Francúzska ministerka pre európske záležitosti Nathalie Loiseauová v reakcii na Salviniho výroky napísala, že Francúzi mali možnosť voľby medzi Macronom a Marine Le Penovou už v druhom kole prezidentských volieb v roku 2017 a využili ju.

 

"Matteo Salvini kritizuje Francúzov. Aký to má prínos pre Talianov? Žiadny. Zmení to nejakým spôsobom Francúzku politiku? Nie," uviedla ministerka.

 

 

Taliansko počas uplynulého víkendu obvinilo Paríž z pretrvávajúcej kolonizácie spôsobujúcej, že Afričania migrujú do Európy. Francúzske ministerstvo zahraničných vecí si v pondelok preto predvolalo taliansku veľvyslankyňu v Paríži Teresu Castaldovú. Taliansky premiér Giuseppe Conte sa snažil o upokojenie celej situácie, keď vyhlásil, že vzťahy medzi oboma krajinami sú pevné a stabilné aj napriek politickej roztržke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies