AKTUALIZÁCIA: Polícia vyšetruje nehodu, Zlatomoravská cesta je uzavretá do poobedia

NETKY.SK • 14 November 2019, 10:43 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Polícia vyšetruje nehodu, Zlatomoravská cesta je uzavretá do poobedia

BRATISLAVA - Štátna cesta I/65 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami zostáva po tragickej nehode, ktorá sa stala v stredu (13. 11.) okolo 13.00 h, naďalej uzavretá.

slovakia

left justify in out

Prejazdná by mala byť v popoludňajších hodinách. Podľa vyjadrenia hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej policajti v súčasnosti dohľadávajú miesto nehody a vykonávajú výsluchy svedkov nehody. Začaté bolo trestné stíhanie za trestný čin všeobecného ohrozenia.

 

Lubyová navštívila po havárii deti v nemocnici

Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (nominantka SNS) bola v krízovom centre v Jelenci a následne vo večerných hodinách osobne navštívila všetkých žiakov, ktorí boli po nehode hospitalizovaní. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

 

"Dve deti sú v ošetrení na traumatológii v nemocnici v Nitre a tri na traumatológii v Nových Zámkoch. Ministerka koordinuje krízovú intervenciu a psychologickú pomoc pre školy, ktoré sú nehodou dotknuté," poznamenal rezort školstva. Psychologické tímy rezortných centier pedagogického a psychologického poradenstva sú už odvčera zmobilizované a koordinované cez Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Nitre. "Pracovníci sú v kontakte s riaditeľmi nitrianskych škôl a pracujú s nimi psychologické tímy, ktoré pomôžu deťom aj pracovníkom škôl vyrovnať sa so stratami," dodalo ministerstvo školstva.

 

 

Lubyová sa vo štvrtok dopoludnia zúčastní na mimoriadnom rokovaní vlády a následne podľa potreby navštívi dotknuté školy.

 

Dvanásť obetí, z toho štyri maloleté deti, si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v stredu (13. 11.) na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. Ďalších 15 ľudí sa zranilo.


Polícia začala pre nehodu autobusu trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie
V súvislosti so stredajšou tragickou nehodou autobusu a nákladného auta pri Nitrianskych Hrnčiarovciach, ktorá si vyžiadala 12 obetí, začala polícia trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie. Informovala o tom dnes na sociálnej sieti. Žiadne obvinenie voči konkrétnej osobe zatiaľ polícia neoznámila.

Okolnosti a miera zavinenia tragédie sú podľa polície predmetom vyšetrovania. Na mieste udalosti ešte prebieha obhliadka a vyšetrovateľ vypočúva svedkov tragédie. Vraky vozidiel čakajú na expertízu.

Na mieste nehody na zlatomoraveckej ceste pri Nitre boli podľa polície od prvých chvíľ aj policajní psychológovia a Tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. V prvom rade sa snažili poskytnúť pomoc tým, čo prežili a uľahčiť im prežiť ťažké okamihy po obrovskom šoku. Aj dnes sa po krátkom odpočinku vracajú na miesto udalosti a budú pokračovať v pomoci postihnutým. Psychologická pomoc bude v čo najkratšom čase poskytnutá aj zasahujúcim policajtom.

 

 

Stav pacientov sa nezmenil, o najvážnejšie zranenom zatiaľ neinformoval

Zdravotný stav zranených zo stredajšej dopravnej nehody autobusu neďaleko Nitry, ktorých previezli do nemocníc v Leviciach a Nitre sa nezmenil. Informácie pre agentúru SITA poskytli zdravotnícke zariadenia. O najvážnejšie zranenom z nemocnice v Nových Zámkoch zatiaľ neinformovali. Pri zrážke autobusu s nákladným autom, ktorá sa stala v stredu popoludní v katastri obce Nitrianske Hrnčiarovce v okrese Nitra prišlo o život dvanásť ľudí, ďalších dvadsať skončilo v nemocniciach.

 

 

Auto bolo naložené kamennou zmesou, pričom podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD) išlo smerom na Nitru. Keď schádzalo dolu kopcom, rozkývalo sa, pričom oprotiidúci autobus sa mu snažil vyhnúť. Následne sa prevrátil do priekopy. Podľa ministerky ide o najhoršiu nehodu od roku 2009. Po zrážke zostal nákladiak prevrátený na ceste a autobus v priekope.


V súvislosti s nešťastím dnes mimoriadne zasadne vláda SR, aby prerokovala vyhlásenie štátneho smútku. V autobuse sa viezli stredoškoláci, pomoc rodinám a príbuzným poskytli viaceré ministerstvá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies