Žiaci sa môžu zapojiť do projektu Mladí reportéri

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 13:28 • 2 min
Žiaci sa môžu zapojiť do projektu Mladí reportéri

BRATISLAVA - Žiaci druhého stupňa základných škôl a žiaci stredných škôl sa môžu zapojiť do prvého ročníka edukačného projektu s názvom Mladí reportéri. Projekt neformálneho vzdelávania mládeže v oblasti mediálnej gramotnosti sa uskutoční pod záštitou ministerstva školstva. Venovaný je pamiatke spisovateľa Petra Pišťanka.

slovakia

left justify in out

"Cieľom projektu je inšpirovať mladých ľudí, aby po svete chodili s otvorenými očami a pozorne načúvali, boli dostatočne občiansky angažovaní, zaujímali sa o dianie okolo seba, viedli štruktúrovaný dialóg s dôležitými dospelými, nebáli sa vyjadriť svoj názor a používali svoju prítomnosť na internete na vytváranie hodnôt a činov, ktorými môžu pozitívne meniť svet, v ktorom žijú," uviedol koordinátor projektu Martin Michalica.


Projekt tiež poskytuje všetkým základným a stredným školám možnosť zriadiť si svoj vlastný online školský časopis, s personalizovaným dizajnom a vlastným príspevkovým systémom a zároveň vzdeláva vybraných pedagógov a študentov v oblasti administrácie tohto online komunikačného kanálu. "Deti, mládež a pedagógovia sa tak môžu zadarmo naučiť ako správne využívať online média, ako sa starať o svoj vlastný online časopis a vytvárať hodnotný obsah, ako robiť marketing svoje médium v prostredí sociálnych sietí, ako obsluhovať publikačnú platformu a v neposlednom rade ako viesť štruktúrovaný dialóg v komunite či regióne," hovorí Michalica.


Vyhlasovateľom a organizátorom projektu je edukačno-mentorská platforma pre deti a mládež www.dikymoc.sk, ktorej realizátorom je neziskové občianske združenie Šedý medveď. Projekt podporujú aj členovia Národnej pracovnej skupiny pre Štruktúrovaný dialóg v SR, a to Iuventa - Slovenský inštitút mládeže, ZIPCeM, AKRAM, Eurodesk. Bližšie informácie o projekte sú na internetovej stránke https://dikymoc.sk.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies