Samsung sa chystá vytvoriť úplne transparentný smartfón

NETKY.SK • 8 September 2020, 07:51 • 2 min
Samsung sa chystá vytvoriť úplne transparentný smartfón

Spoločnosť Samsung Electronics získala patent, ktorý popisuje technológiu priehľadného displeja pre plne tranparentne mobilné telefóny.

slovakia

left justify in out

Samsung Electronics si nechala patentovať jedinečnú technológiu transparentného displeja. Na základe tohto vývoja je možné vytvárať plne transparentné smartphony, televízory, monitory a laptopy.

 

Patent bol podaný 27. augusta na Americký úrad pre patenty a ochranné známky (USPTO) a Svetový úrad pre duševné vlastníctvo (WIPO).

 

img

Zdroj: LetsGoDigital

 

Technológie budúcnosti

Patent popisuje technológiu vyvinutú spoločnosťou Samsung na výrobu LCD displejov na báze organických diód emitujúcich svetlo (organic light-emitting diode, OLED). Umožňuje znížiť spotrebu energie, zaručuje vyšší jas a rýchlejšiu dobu odozvy na dotyk, vyplýva z popisu.

 

Novinári portálu LetsGoDigital v spolupráci s dizajnérom Snoreynom vytvorili vykreslenia transparentného zariadenia, zamerali sa na jeho technický popis.

 

Nový OLED displej od Samsungu je zaujímavý aj svojim plne priehľadným zobrazovacím panelom, ktorý je schopný zobraziť obsah, ale zároveň umožňuje pozerať cez displej naskrz.

 

img

Zdroj: LetsGoDigital

 

Podľa opisu patentovej prihlášky sa nová futuristická technológia môže použiť na výrobu plochých aj ohybných priehľadných displejov, ktoré sa dajú zohnúť, zložiť alebo zrolovať.

 

Smartfón s takýmto displejom môže podľa patentových dokumentov tiež získať funkciu zapínania a vypínania režimu transparentnosti.

 

Priehľadný displej by mohol byť užitočný na implementáciu obojsmerného dotykového ovládania smartfónu. Vďaka tomu, že používatelia budú môcť vidieť prsty na zadnej strane mobilu, stane sa možné ovládať zariadenie aj pomocou zadného panela.

 

img

 

Zdroj: LetsGoDigital

 

Patent popisuje úplne kompletnú technológiu s najmenšími technickými detailmi o každej z vrstiev obrazovky a komponentoch potrebných na dosiahnutie efektu transparentnosti.

 

Patentový popis však uvádza, že táto technológia umožňuje, aby bola priehľadná iba časť obrazovky. Početné komponenty samotného smartfónu - napríklad batéria, obvodová doska, fotoaparát a ďalšie - pravdepodobne nebudú transparentné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies