Česká ministerka odporučila ľuďom kúpiť skutočne netradičný vianočný darček. Je to na zamyslenie.

NETKY.SK • 9 December 2020, 11:07 • 2 min
Česká ministerka odporučila ľuďom kúpiť skutočne netradičný vianočný darček. Je to na zamyslenie.

PRAHA – Česká ministerka financií Alena Schillerová (ANO) ľuďom poradila netradičný vianočný darček, ktorým by mohli obdarovať svojich blízkych.

slovakia

left justify in out

Namiesto oblečenia či kozmetiky Alena Schillerová Čechom odporučila, aby si tento rok zvolili trochu netradičnú cestu a svojim rodinným príslušníkom či priateľom darovali štátny dlhopis.

 

Dlhopis prekvapí a nestatí na hodnote

„Mnohí z vás určete premýšľajú nad tým, čo svojim blízkym dať pod stromček. Ak ešte neviete, tak mám pre vás tip,“ povedala ministerka financií vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Twitter.

Namiesto ponožiek odporúča Dlhopis Republiky. Takýto neobvyklý darček má podľa nej totiž hneď dve výhody! Okrem toho, že dlhopis milo prekvapí, zhodnotia sa tak aj vaše úspory, odporučila Schillerová s tým, že ide o darček, ktorý neomrzí a postupom času získa na hodnoteBonusom je „krásny darčekový certifikát“.

 

Ako Schillerová podotkla, v prípade reinvestičného dlhopisu sú vynosy každoročne výhodnejšie. Naopak, v prípade konzervatívnejšieho protiiflačného dlhopisu je zasa garancia, že investícia nebude znehodnotená infláciou.  

 

Pre dámy radšej "Nie"

Ministerska tiež priznala, že nejde o ideálny darček pre partnerku, pričom mužom odporučila pre svoje polovičky vybrať radšej “niečo osobnejšie“. Avšak pre rodičov či kamarátov to môže byť tá správna voľba a budete ešte aj originálny.

 

img

 

S investičným dlhopisom tak podľa kalkulačky môžu získať pri investícii 100 tisíc českých korún (3788 eur) 6151 korún (233 eur), čo vzhľadom na infláciu nie je veľa, ale môže v nadchádzajúcich rokoch to môže byť aj o niečo viac.  

 

Rezort financií totiž plánuje na najbližšie roky schodok vo výške asi 320 miliárd KČ a financie získané formou dlhopisov sa môžu hodiť.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies