Žiaci Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši majú nové priestory pre štúdium

NETKY.SK • 2 Február 2024, 11:08 • 2 min
Žiaci Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši majú nové priestory pre štúdium

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Predmetom stavebných úprav bolo vybudovanie priestorov pre skvalitnenie teoretickej a praktickej výučby. Rozšírili sa tiež priestory pre voľnočasové aktivity žiakov.

slovakia

left justify in out

Stavebné úpravy prebiehali v období 09/2022 až 09/2023. Projekt bol financovaný zo zdrojov ŽSK, ktorý je zriaďovateľom školy. Celkové výdavky do modernizácie odborného vzdelávania Hotelovej akadémie Liptovský Mikuláš predstavujú 337 593, 07 eur.

 

„Našim zámerom bolo vyriešiť nevhodné a ekonomicky neefektívne umiestnenie učební mimo areálu školy,“ objasnil Peter  Pirončiak, riaditeľ školy. Vďaka stavebným úpravám sa zväčšili vyučovacie priestory, sklady a priestor pre Centrum odborného vzdelávania a prípravy.


Na spodnom podlaží vznikol veľkometrážny priestor, ktorý je spojený s bufetovou časťou, súčasťou je skladový priestor a spevnená vonkajšia terasa. V nadstavbe na druhom podlaží bola vytvorená veľkometrážna učebňa pre praktické vyučovanie, centrum odbornej prípravy a vzdelávania, slúžiť však bude aj pre workshopy a semináre. Súčasťou nadstavby sú kabinety, fotoateliér chodbový priestor, ktorý vedie do školskej jedálne z pavilónu B.

Realizačný projekt Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš – stavebné úpravy, vstavba a nadstavba riešili vytvorenie nových vyučovacích a voľnočasových priestorov. „Tieto priestory sa vytvorili v rámci spojovacieho krčku blokov B a C. Prvé podlažie je realizované vstavbou, ktorá je prepojená s existujúcimi priestormi spojovacieho krčku. Druhé podlažie je nadstavba nad spojovacím krčkom a vstavbou,“ doplnil riaditeľ.

 

Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK: „Som rada, že škola napreduje a verím, že žiaci sa vo vynovených priestoroch budú cítiť ešte príjemnejšie a to aj v rámci voľno časových aktivít. Pred viac ako rokom sme otvárali na škole aj modernizované priestory Centra odborného vzdelávania a výcviku (pozn. Reštaurácia Mladosť),  vrátane nového materiálno-technického vybavenia a celá budova školy prešla debarierizáciou za viac ako 450 000 eur z IROP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ŽSK, Foto: ŽSK
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies