Predala svoje deti a kúpila si nový telefón

NETKY.SK • 16 November 2019, 10:54 • 2 min
Predala svoje deti a kúpila si nový telefón

Aká je hodnota sotva dva týždne starých detí? Podľa ženy z mesta Cch'-si v čínskej provincii Če-ťiang len 65 tisíc jüanov. Práve toľko totiž dostala za predaj svojich čerstvo narodených dvojčiat. Prípadom sa teraz zaoberá čínska polícia.

slovakia

left justify in out

Žena s menom Ma predajom svojich detí údajne reagovala na ťaživú životnú situáciu, v ktorej sa ocitla. Otec detí, uvádzaný po menom Wu, jej dal ešte pred pôrodom jasne najavo, že sa o deti starať nebude. Ruky preč od nich dali tiež jeho rodičia, ktorým vadilo, že ich splodil v nemanželskom zväzku, uvádza estrastory.cz.

 

Samotná Ma bola podľa svojej výpovede bez jediného jüanu a vo veľkých dlhoch. Dvojčatá, ktoré sa narodili predčasne a niekoľko prvých dní museli pobudnúť v inkubátore, sa preto rozhodla predať. Jeden chlapček bol kúpený rodinou z mesta Fu-jang za 45 tisíc jüanov.

 

obrazok

 

Druhý pre zmenu putoval za 20 tisíc jüanov do Su-čou. Obe mestá ležia v provincii An-chuej, ktorá je od miesta narodenia detí vzdialená viac ako 700 kilometrov. Za získané peniaze si žena kúpila nový inteligentný telefón a splatila dlhy na kreditnej karte. Keď sa o peniazoch dozvedel otec detí, prišiel si k Ma pre svoj diel, ktorý chcel využiť na hazardné hry.

 

Žena mu ale povedala, že už všetky peniaze minula. Polícia vytvorila dva tímy, ktoré mali za úlohu obe deti vypátrať. Obe deti našli v poriadku a bezpečí u adoptívnych rodičov. Aktuálne sú dvojčatá v starostlivosti starých rodičov z matkinej strany, zatiaľ čo Ma a Wu čakajú na rozsudok. Podľa čínskeho trestného práva im za obchodovanie s ľuďmi hrozí až desať rokov odňatia slobody. Za mreže sa môžu pozrieť tiež dve rodiny, ktoré chlapcov od nezodpovednej matky kúpili.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies