Po Švédoch prišli o kanoniera pre ME 2021 aj Poliaci, oba tímy máme v základnej skupine

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 21:29 • 2 min
Po Švédoch prišli o kanoniera pre ME 2021 aj Poliaci, oba tímy máme v základnej skupine

Kanonier poľskej futbalovej reprezentácie Robert Lewandowski prišiel o dôležitého kolegu v útoku. Na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy sa nepredstaví Arkadiusz Milik, ktorý sa nestihne zotaviť zo zranenia kolena.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vedenie tímu sa rozhodlo nepovolať za neho náhradu. Poliaci budú v pondelok 14. júna prvým súperom Slovákov v E-skupine na európskom šampionáte, zápas odohrajú v ruskom Petrohrade.

 

img

 

Už dlhšie sa vie, že legenda švédskeho futbalu Zlatan Ibrahimovič na ME nevycestuje. Črtá sa tu preto reálna šanca pre Slovákov, ktorí by mohli po týchto veľkých stratách svojich súperov aj reálne postúpiť zo skupiny. 


Dvadsaťsedemročný Milik si z posledného ligového súboja v drese Olympique Marseille vo francúzskej Ligue 1 priniesol do reprezentácie zranenie menisku v ľavom kolene. Od konca mája rehabilitoval a normálne s tímom netrénoval. Problémy však majú napríklad aj Belgičania. 

 

Novinky pred EUROM: Súper Slovenska bez útočnej hviezdy, zranený De Bruyne a finančné škrty

 

V pondelok definitívne opustil poľskú výpravu a šiel sa liečiť ku klubovému zamestnávateľovi. "Toto zranenie ho napokon stálo účasť na záverečnom turnaji. V našom prípravnom kempe v Opalenici nemohol trénovať s ostatnými. Je nám to veľmi ľúto, ale na šampionát s nami nepôjde," píše sa vo vyhlásení Poľského futbalového zväzu.

 

 

Poliaci prišli už o dvoch útočníkov 
Kmeňový hráč SSC Neapol Milik od roku 2012 absolvoval s poľským znakom na hrudi 59 zápasov a strelil v nich 15 gólov. Trénera Paula Sousu rozhodne nepotešila jeho absencia, keďže predtým prišiel aj o útočníka Krzysztofa Piateka z Herthy Berlín, ktorý si zlomil členok.

 

 

"Symptómy jednoznačne ukazujú, že zranenie mu naďalej bráni v plnohodnotnej príprave aj nasadení v zápasoch. Aj sám hráč potvrdil, že sa necíti na to, aby odovzdal zo seba maximum v náročných zápasoch na ME," doplnilo vedenie poľského futbalu vo svojom vyhlásení o Milikovi.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona