Zelenskyj navštívil vojakov v meste Avdijivka na východe Ukrajiny

NETKY.SK • 18 Apríl 2023, 18:15 • 2 min
Zelenskyj navštívil vojakov v meste Avdijivka na východe Ukrajiny

KYJEV - Ukrajinský prezident Zelenskyj navštívil v utorok mesto Avdijivka na východe Ukrajiny. Vypočul si tam od vojenských veliteľov informácie o aktuálnej situácii na bojisku a vyznamenal vojakov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívil v utorok mesto Avdijivka na východe Ukrajiny, ktoré čelí ťažkému ostreľovanie ruských síl. TASR správu prevzala z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na Zelenského oficiálnu webovú stránku.

 

Zelenskyj si od vojenských veliteľov vypočul informácie o situácii na bojisku a udelil vyznamenania vojakom. "Mám tú česť byť dnes tu, aby som sa vám poďakoval za vašu službu pri obrane našej krajiny - Ukrajiny - (a) našich rodín," cituje Zelenského stanica Sky News. Zelenskyj navštívil pozície v Avdijivke ležiacej len 13 kilometrov od mesta Doneck, Ruskom ovládaného administratívneho centra Doneckej oblasti. Na fotografiách je vidieť, ako s vojakmi sedí za stolom, na ktorom sú položené tradičné veľkonočné koláče.

 

Po vypuknutí ofenzívy Moskvy sa mesto Avdijivka stalo jedným z hlavných cieľov bojov. Ruské sily tam 13. marca zasiahli továreň na výrobu koksu, pripomína Sky News. Informácie o Zelenského ceste boli zverejnené niekoľko hodín po tom, čo Kremeľ ohlásil, že ruský prezident Vladimir Putin navštívil počas pondelka vojenské ústredia ruskej armády v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny a následne sa presunul vrtuľníkom do ústredia ruskej armády v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies