Naše Vianoce budú o čosi smutnejšie, tvrdí paralympionička Michaela Balcová

NETKY.SK • 20 November 2022, 10:39 • 2 min
Naše Vianoce budú o čosi smutnejšie, tvrdí paralympionička Michaela Balcová

PIEŠTANY - Známa paralympionička sa aj toho roku regeneruje pred cestou do Rio de Janeira v známych piešťanských kúpeľoch. Takýto pobyt jej veľmi pomáha pripraviť sa na náročnú cestu a športové výkony v Južnej Amerike.

slovakia

left justify in out

Michaela Balcová je slovenská paralympijská hráčka boccie, súťažiaca v kategórii BC4. Je dvojnásobnou paralympijskou víťazkou. Na Letných paralympijských hrách v Riu 2016 vyhrala zlatú medailu s Róbertom Ďurkovičom a Samuelom Andrejčíkom. Na ďalšej paralympiáde, hrách v Tokiu v roku 2021 medailu v tímovej súťaží boccie spoločne s Andrejčíkom a Martinom Strehárskym obhájila.

 

Michaela Balcová sa narodila v Poprade, žije v Bratislave. Vyštudovala odbor Štatistické metódy v ekonómii na Fakulte hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity. Bocciu začala súťažne hrať v roku 2010. Premiéru v zahraničí zažila na Európskych hrách mládeže v roku 2012. Balcová je dvojnásobnou majsterkou Európy a majsterkou sveta v boccii v kategórii Páry BC4. Minulý rok sa stala vicemajsterkou Európy v kategórii jednotlivcov BC4.

 

Ako povedala exkluzívne pre Netky.sk , na Vianoce sa veľmi teší, predtým ju však čaká  vyčerpávajúca cesta do Južnej Ameriky. 

 

Nakoľko sa z cesty vráti krátko pred Vianocami, na prípravu typických vianočných špecialít nebude mať veľa času: ,,Budú to také smutnejšie sviatky. Mamičke, ktorá Do Ria cestuje so mnou, nedávno zistili vážne potravinové intolerancie, ja sa tiež musím kvôli zdraviu dosť obmedzovať v jedle,´´ tvrdí známa športovkyňa. ,,Chcela by som sa okrem vedenia kúpeľov Ensana  veľmi pekne poďakovať milej pani upratovačke zato, že mi upiekla a venovala bezlaktózové oplátky, ´´dodáva Michaela.  Teší sa však, že tieto najkrajšie sviatky v roku prežije spolu s najbližšími, otcom a bratom, ktorí sú jej spolu s osobnými asistentkami najväčšou oporou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona