LOH 2020: Sumár z utorka 27. júla

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 19:20 • 2 min
LOH 2020: Sumár z utorka 27. júla

TOKIO - Nešťastný deň pre slovenských tenistov, v tesnom zápase nestačili na amerických súperov Sangrena a Krajiceka. Mintálova získala srdcia fanúšikov, no medailu bohužiaľ nie.

slovakia

left justify in out

Tenis

Slovenská dvojica Lukáš Klein a Filip Polášek na turnaji pod piatimi kruhmi skončili, vo vyrovnanom zápase nezvládli "supertajbrejk" a s turnajom sa lúčia. 

 

Prvý set zahrali vynikajúco, počas celého setu si dokázali držať podanie a v skrátenej hre trikrát prebili súperové podanie a zvíťazili 7:4.

 

V druhom sete to už také svetlé nebolo, Sangren s Krajicekom vyrovnali stav zápasu na 1:1

Zápas musel rozhodnúť tretí set, teda "supertajbrejk", v ktorom lepšie zahrala dvojica Sangren/Krajicek a zdolali slovenských reprezentatov 10:5.

 

Viac si o tomto zápase môžete prečítať tu: LOH 2020: Lukáš Klein a Filip Polášek končia vo štvorhre pred bránami štvrťfinále. Rozhodovalo sa až v tajbrejku!

 

 

O prekvapenie turnaja sa postarala česká tenistka Markéta Voundroušová, ktorá zdolala svetovú dvojku Naomi Osakovú pomerne jednoduchým spôsobom 6:1, 6:4.

 

Mladá Markéta je v rebríčku WTA na 42. mieste, skalp Osakovej čakal naozaj málokto. Vondroušová to dokázala za jednu hodinu a desať minút, v ďalšom kole sa stretne so španielkou Badosovou

 

 

Stolný tenis

Slovenský reprezentant Wang Jang si nedokázal poradiť so svetovou sedemnástkou Kokim Niwom, ktorý krásnym útočným štýlom prevalcoval Janga 4:0 na sety.

 

Najväčšiu šancu mal Jang vo štvrtom sete, v ktorom nevyužil štyri setbaly. Japonec set otočil a nakoniec zápas rozhodol.

 

Vodný Slalom

Eliška Mintálová zakončila svoje pôsobenie na olympijskom turnaji 9. miestom vo finále kategórie K1. Postup do semifinále si  vybojovala suverénnym spôsobom, no vo finále sa jej stala osudnou 18-ta bránka. 

 

Viac o Mintálovej výkone si možete prečítať tu: AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Elišku Mintálovú neodradilo ani zranenie! Do finále K1 postúpila z druhého miesta!

 

Futbal 

Holanďanky naďalej predvádzajú skvelý ofenzívny futbal, v zápase s Čínou nastrieľali neuveriteľných 8 gólov!

Po dvoch presných zásahoch si pripísali Beerensteynová, Martensová a striedajúca Miedemová.

 

Brazílčanky sa poriadne vytrápili v zápase s oslabenou Zambiou, ktorá od 13. minúty musela dohrávať v oslabení. O jediný gól zápasu sa postarala hráčka AS Rímu Alves da Silva Andressová.

 

Favorizované Američanky si zo zápasu s Austráliou odniesli iba jeden bod za nevýraznú bezgólovú remízu. 

 

 

Hádzaná

Maďarky nezvládli zápas s Brazíliou a zápas prehrali 27:33.

Brazílčanky odohrali skvelý prvý polčas, v ktorom si vybudovali náskok rozhodujúcichbodov. 

 

Španielky prekvapili favorizované Francúzky a zvíťazili 28:25. Španielky lepšie zvládli záver zápasu, v ktorom si vybojovali kľúčový 3 bodový náskok. 

 

Gymnastika

Americká superhviezda Simone Bilesová odstúpila z finále viacboja družstiev, v ktorom sa po chybe na bradle rozhodola nepokračovať v súťaži. Musela ju nahradiť jej kolegyňa Jordan Chilesová.

 

Bilesová po nevydarenom preskoku opustila arénu v sprievode americkej lekárky, údajným dôvodom boli psychiké problémy. 

 

Štvornásobná zlatá medailistka sa úspešne kvalifikovala do finále všetkých jej disicplín, no otázne je, či o tieto medaily bude Bilesová schopná zabojovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies