Zelenskyj: Je neprípustné, aby štáty Európskej únie chceli naďalej odoberať plyn z Moskvy!

NETKY.SK • 4 August 2022, 10:18 • 2 min
Zelenskyj: Je neprípustné, aby štáty Európskej únie chceli naďalej odoberať plyn z Moskvy!

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to vyhlásil vo svojom najnovšom prejave.

slovakia

left justify in out

Ako sme vás informovali, bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder včera vyzval na čo najskoršie spustenie Nord Streamu 2 s cieľom znížiť finančnú záťaž pre Európanov. Uviedol to pre časopis Stern. Spustenie plynovodu môže byť podľa politika najjednoduchším spôsobom, ako vyriešiť akútny problém s nedostatkom paliva. Reakcia ukrajinského prezidenta na seba nenechala dlho čakať. 

 

Viac si môžete prečítať tu: Bývalý nemecký kancelár Schröder vyzval na spustenie plynovodu Nord Stream 2

 

img

 

Reakcia Ukrajiny

 

„Je jednoducho odporné, keď bývalí lídri veľkých štátov s európskymi hodnotami pracujú pre Rusko, ktoré je vo vojne proti týmto hodnotám. Ak by Rusko naozaj chcelo koniec vojny, neposielalo by teraz vojenské rezervy na juh Ukrajiny a nevytváralo by masové hroby zavraždených nevinných ľudí na ukrajinskom území,“ povedal Zelenskyj. V najnovšom prejave sa dotkol aj témy globálnej ochrany. 

 

Z domova: ÚRSO vyzýva vládu: Ak okamžite nezakročíte, ľudia si nebudú môcť dovoliť platiť za elektrinu

 

img


Zelenskyj v prejave znovu obvinil Rusko z porušovania medzinárodného práva vedením agresívnej vojny proti Ukrajine. Svet podľa neho dlho nechával Rusko, aby mu tieto prehrešky prechádzali, či už išlo o anexiu Krymu, alebo zostrelenie boeingu malajzijských aerolínií nad Donbasom.

 

„Sloboda každého národa v Európe aj inde vo svete je krehká. Túto krehkosť možno ochrániť iba spoločným postupom, a aby to dlhodobo fungovalo, musí existovať účinná globálna bezpečnostná architektúra, ktorá zaistí, že žiadny štát sa už nikdy nebude môcť uchýliť k teroru proti inému štátu,“ uviedol ukrajinský prezident. 
 

Prečítajte si aj: Juraj Krúpa: Vojna na Ukrajine je horšia ako zvýšenie cien



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies