Turnaj NWHL v Salt Lake City zostane aj tento rok bez víťaza. Jeho súčasťou boli aj dve Slovenky

NETKY.SK • 4 Február 2021, 11:14 • 2 min
Turnaj NWHL v Salt Lake City zostane aj tento rok bez víťaza. Jeho súčasťou boli aj dve Slovenky

SALT LAKE CITY - Zámorská ženská hokejová NWHL mala v sezóne 2020/2021 trvať iba veľmi krátko a všetky súboje sa mali hrať v uzavretom prostredí v americkom Salt Lake City

slovakia

left justify in out

Bohužiaľ, aj tento rok zostane táto súťaže bez víťazného tímu. Pozitívne prípady na koronavírus však tento úmysel zmarili a vedenie súťaže muselo aktuálny ročník "odpískať" pred začiatkom play-off. "Veci sa neuberali správnym smerom. Čísla sme síce nemali alarmujúce, ale nedokážeme si vysvetliť, ako sa koronavírus dostal do nášho uzavretého sveta," zhodnotila smutná komisárka NWHL Tyler Tumminiová.

 



Už počas základnej časti sa zo šesťčlennej súťaže odhlásil tím Metropolitan Riveters po výskyte ochorenia COVID-19, podľa Tumminiovej v klube potvrdili až desať prípadov nákazy koronavírusom. Neskôr sa odísť rozhodlo aj družstvo Connecticut Whale napriek tomu, že žiadny prípad v tejto organizácii nepotvrdili. NWHL nechce špecifikovať, koľko prípadov nákazy zaznamenali v tzv. bubline. Tumminiová však potvrdila, že pravidlá boli po technickej stránke nastavené správne. V Salt Lake City sa vo štvrtok mali konať dva semifinálové súboje play-off, o deň neskôr malo na rad prísť finále.

 



Napriek predčasnému koncu označila Tumminiová sezónu NWHL ako úspešnú. "Som veľmi hrdá, ako sme sa so situáciou popasovali," povedala. Súčasťou turnaja v Salt Lake City boli aj dve Slovenky v kádri tímu Buffalo Beauts - Lenka Čurmová a Iveta Klimášová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies