Hamilton je pripravený bojovať

NETKY.SK • 18 Február 2022, 19:34 • 2 min
Hamilton je pripravený bojovať

SILVERSTONE – Britský jazdec Lewis Hamilton je podľa vlastných slov pripravený na boj o rekordný ôsmy majstrovský titul v nadchádzajúcej sezóne F1.

slovakia

left justify in out

Sedemnásobný šampión pri predstavovaní nového monopostu Mercedes W13 uviedol, že sa už dostal cez kontroverznú vlaňajšiu VC Abú Zabí, v ktorej prehral majstrovský boj s Holanďanom Maxom Verstappenom. „Nikdy som nepovedal, že skončím. Bolo to pre mňa náročné obdobie, to je jasné. Musel som skloniť hlavu, sústredil som sa na svoju rodinu a blízkych,“ povedal pre agentúru DPA 37-ročný Brit, ktorého možný odchod bol jednou z hlavných tém zimnej prestávky.

 

 

Prehru v dramatickom závere minulej sezóny niesol ťažko aj šéf tímu Toto Wolff: „Všetci sme boli prvotne šokovaní. Nikdy sme nič také nevideli.“ Napriek Hamiltonovmu niekoľkotýždňovému odmlčaniu však nikdy nepochyboval, či sa Brit vráti: „Musel sa vzdialiť, prísť na iné myšlienky a venovať sa niečomu úplne odlišnému.“

 

img

 

Mercedes sa v sezóne 2022, ktorá znamená zmenu technických i finančných pravidiel, bude snažiť o prekonanie svojho vlastného rekordu - zisk deviateho konštruktérskeho titulu po sebe. V plnení tejto výzvy tímu pomôže aj George Russell. Bývalý jazdec Williamsu a člen akadémie „strieborných šípov“ nahradil Fína Valtteriho Bottasa, ktorý podpísal lukratívny päťročný kontrakt s Alfou Romeo.

 

Možno vás zaujme: Volkswagen rokuje so spoločnosťou Huawei



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies