V Ružinove chcú zbúrať hotel Aston, nahradiť ho má polyfunkčný objekt

NETKY.SK • 11 Júl 2023, 18:00 • 2 min
V Ružinove chcú zbúrať hotel Aston, nahradiť ho má polyfunkčný objekt

BRATISLAVA - V bratislavskom Ružinove sa plánuje zbúrať šesťpodlažný hotel Aston na Bajkalskej ulici. Nahradiť ho má polyfunkčný objekt, ktorý poskytne ubytovanie, občiansku vybavenosť či hromadnú garáž.

slovakia

left justify in out

Predpokladaný termín začatia výstavby je v septembri tohto roka a ukončenie o tri roky. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor - spoločnosť Estate 01 -, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Hlavným cieľom zámeru je revitalizácia územia a jeho začlenenie do štruktúry mesta vytvorením. "Zahŕňať bude rezidenčné bývanie v troch sekciách a prechodné hotelové ubytovanie, v časti aj servisované apartmány na dlhodobejší pobyt. V parteri sú popri vstupných priestoroch do hotela a bytových sekcií priestory na obchod a služby," ozrejmil navrhovateľ. 

Komplex by bol ohraničený Trenčianskou, Bajkalskou a z južnej strany Mliekarenskou ulicou. Hotel na pozemku navrhovateľ plánuje zbúrať. "Objekt bol postavený v 60. rokoch 20. storočia. Kolaudačné rozhodnutie pre stavbu sa nezachovalo," uviedol v zámere. Predpokladané investičné náklady v ňom nespresnil. Plánuje sa tiež 355 parkovacích stojísk. Prístup do podzemných garáží je navrhnutý vjazdom z Trenčianskej ulice a výjazdom na Mliekarenskú ulicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR, Trend / Marek Nemček Foto: Booking.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies