Začína sa jubilejný ročník kampane Do práce na bicykli

NETKY.SK • 31 Marec 2023, 14:0 • 2 min
Začína sa jubilejný ročník kampane Do práce na bicykli

Bratislava - Ministerstvo dopravy vyhlasuje v poradí už desiaty ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli. Tohtoročným motívom je Tvoja cesta, tvoja voľba. Kampaň je aj v tomto roku rozdelená na viacero fáz. Od 1. apríla do 29. mája sa môžu registrovať samosprávy a vyššie územné celky, následne až do 7. júna aj jednotlivé súťažiace družstvá z firiem sídliacich na území zaregistrovanej samosprávy.

slovakia

left justify in out

Dvoj až štvorčlenné tímy zložené z kolegov budú počas celého júna potom využívať na cestu do práce bicykel, chôdzu alebo verejnú dopravu. Jednotlivé jazdy si budú evidovať tak, ako po iné roky v elektronickom systéme na webe www.dopracenabicykli.eu, pripadne v mobilnej aplikácii.  Samotné údaje o pohybe cyklistov budú môcť zapojené samosprávy využiť pri podpore cyklistických projektov.

„Napriek názvu kampane Do práce na bicykli, je táto kampaň určená pre všetkých tých, ktorí sa rozhodnú nechať auto doma a použiť na cestu do práce bicykel, chôdzu alebo verejnú osobnú dopravu,“ priblížil národný cyklokoordinátor Peter Klučka. Najúspešnejšie tímy, samosprávy a firmy môžu už tradične získať aj zaujímavé ceny, vrátane nových bicyklov a ďalších hodnotných cien. Na deviatom ročníku kampane Do práce na bicykli sa zúčastnilo rekordných 105 samospráv s 13 551 účastníkmi. V prepisovaní histórie pokračovali súťažiaci aj počas trvania samotnej kampane v mesiaci jún, kedy spolu najazdili 1 868 775 kilometrov, uskutočnili 254 138 jázd a spolu s chodcami a používateľmi verejnej osobnej dopravy ušetrili 551 275 kilogramov CO2.

„Aktuálny ročník kampane spúšťame práve v čase, kedy vyhodnocujeme prvú cyklovýzvu z plánu obnovy. Veľmi ma teší záujem zo strany samospráv budovať cyklotrasy tam, kde to dáva zmysel. Teda, aby slúžili v prvom rade na dopravu do práce, školy či na stanicu,“ vyzdvihol minister dopravy Andrej Doležal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona