Bojuje proti influencerke, napriek tomu sa cíti ako outsiderka: MMA bojovníčka Mukhamed sľubuje tvrdú bitku

NETKY.SK • 25 Marec 2024, 18:00 • 2 min
Bojuje proti influencerke, napriek tomu sa cíti ako outsiderka: MMA bojovníčka Mukhamed sľubuje tvrdú bitku

Ukrajinsko-česká MMA bojovníčka Amina Mukhamed sa najbližšie predstaví na podujatí RFA 16 v Opave. Po prvej kariérnej porážke medzi profesionálkami, ktorú jej uštedrila elitná Holanďanka von Rooij, si ide napraviť chuť proti debutantke Nadyi „Habibi“ Dridi. Zápas sa však uskutoční pod pravidlami K1, s ktorými má Mukhamed minimálne skúsenosti. RFA 16 v Opave prebehne 13. apríla.

slovakia

left justify in out

Bola lepšia, dostane sa raz do UFC
Svoj prvý zápas v rámci RFA absolvovala proti Veronike Zajícovej na RFA 10 v Havířove a po vyrovnanom zápase napokon vyhrala na body. Zajícová na tlačovej konferencii pred RFA 15 povedala, že by s Mukhamed chcela odvetu, ktorej sa mladá Ukrajinka vôbec nebráni: „Teraz prehrala s mojou kamarátkou a parťáčkou z gymu. Ale aj tak asi s Veronikou nemám problém zápas prijať a verím, že práve zápas s Nadyou ma dokáže zase posunúť, aby som bola viac komplexná.

V jej druhom vystúpení proti Benite van Rooij však ťahala za kratší koniec od začiatku do konca zápasu. Holanďanka neustále hrozila submisiami, až napokon dotiahla RNC v 2. kole do úspešného konca. „Benita je naozaj našlapaná a trénuje s hviezdami UFC, kam si myslím, že má veľmi dobre nakročené. Teraz znova porazila skúsenú Brazílčanku. Má 24 rokov, ja mám len 18. Proste bola lepšia a ja musím ešte trénovať. Potom by som si s ňou veľmi dala rada odvetu,“ povedala Mukhamed.

 

Obrovská výzva a tvrdá bitka
Aj keď je Mukhamed na rozdiel od svojej súperky profesionálnou bojovníčkou, ako favoritka sa ani náhodou necíti. Základ jej boja totiž tvorí predovšetkým wrestling a práca na zemi, čo jej v nadchádzajúcom čisto postojárskom zápase nebude nič platné. „Nadya je čisto len postojárka a preto bude v zápase favorit. Ja som zameraná na MMA a K1 je len jedna z mnohých častí môjho tréningu,“ priznala ukrajinská bojovníčka.

S prijatím tohto zápasu však nemala najmenší problém. „Dostala som ponuku od RFA na tento zápas a vzhľadom na to, že som skôr zemiarka a Nadya je čisto postojárka, tak je to pre mňa obrovská výzva. Zlepšiť a ukázať sa v disciplíne, ktorá je mojou slabšou stránkou. Výzvy sú to, čo ma posúva,“ povedala Mukhamed, ktorá má v MMA medzi profesionálkami skóre 1-1.

Priebeh ich vzájomného zápasu sa neodhadla predikovať, no v jednej veci si je úplne istá: „Bude to rezačka. Aj keď som outsider, idem vyhrať a rozhodne Nadyi nedám nič zadarmo,“ sľubuje mladá Ukrajinka, ktorá žije a trénuje v Česku. Duel sa uskutoční už o necelý mesiac na RFA 16 v Opave. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies