Johnson sa stretne s Trudeauom a Ruttem, majú hovoriť o sankciách voči Rusku

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 08:43 • 2 min
Johnson sa stretne s Trudeauom a Ruttem, majú hovoriť o sankciách voči Rusku

LONDÝN – Britský premiér Boris Johnson sa má v pondelok stretnúť s kanadským premiérom Justinom Trudeauom a holandským premiérom Markom Ruttem. Témou rokovaní majú byť aj ďalšie sankcie voči Rusku. TASR o tom informuje na základe správy stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Johnson by podľa BBC mal s Trudeauom a Ruttem hovoriť o ďalších krokoch proti Rusku. Trudeaua takisto prijme aj britská kráľovná Alžbeta II., napísala kancelária kanadského premiéra v piatok (4. februára) na svojej oficiálnej webovej stránke. Trudeau v dňoch 6. až 11. marca absolvuje cestu do Európy, počas ktorej okrem Spojeného kráľovstva navštívi aj Lotyšsko, kde sa stretne aj s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom, Nemecko a Poľsko.

 

img

 

Cieľom návštev je podľa úradu premiéra posilniť solidaritu Kanady s európskymi partnermi a spojencami vo svetle ruskej invázie na Ukrajinu. Johnson v nedeľu oznámil, že Británia poskytne na pomoc Ukrajine ďalších 100 miliónov dolárov (91,5 milióna eur). Zmienená suma, ktorú poskytne Spojené kráľovstvo prostredníctvom Svetovej banky, podľa vyhlásenia úradu britského premiéra na Downing Street pôjde na fungovanie kľúčových vládnych inštitúcií. Johnson už predtým sľúbil, že Británia na humanitárnu a ďalšiu pomoc Ukrajine vyčlení 220 miliónov libier (264,31 milióna eur).

 

Možno vás zaujme: Japonsko zvažuje zákaz dovozu ruskej ropy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies